8 Şubat 2019 Cuma

Kartal’da çöken binada ölü sayısı 16’ya yükseldi

İstanbul Kartal’da 6 Şubat Çarşamba günü çöken 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı’nın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SOYLU, ENKAZDA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çöken binanın enkazında açıklama yaptı. Soylu, binada yaşamını yitirenlerin sayısının 16’ya yükseldiğini açıkladı. Soylu sismik bir hareket sonucu durdurulan çalışmaların tekrar başladığını belirterek “biraz daha dengeli ve kısıtlı bir çalışma yapılacağını” söyledi.

SAĞLIK BAKANI DA YARALILARI ZİYARET ETTİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da akşam saatlerinde Kartal’da yaralıları ziyaret etmişti. Fahrettin Koca, çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısının 15’e yükseldiğini belirterek, “14 yaralıdan 1’i taburcu edildi, 7 yaralı yoğum bakımda, 6 yaralı da serviste. Azra Havva’nın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor, durumu orta ve kötü arasında” demişti.

16 YAŞINDA BİR ÇOCUK 45 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI 

Bugün enkaz altından 16 yaşındaki bir çocuk çıkarıldı. 45’inci saatine saatine giren çalışmalar sesin geldiği söylenen noktada arama yapan ekipler bir çocuğa ulaştı. Enkaz altından çıkarılan yaralının 16 yaşındaki Mert Aydın olduğu öğrenildi.

Enkazdan kurtarılan genç, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

SOYLU: NAMAZDAN SONRA GENEL BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIZ 

Enkaza alanında basın mensuplarına açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Genç bir çocuğumuzu çıkardılar. Ses geldi onun üzerine ekipler müdahale ettiler. Ambulansla hastaneye sevk ettiler. 16 yaşında bir erkek. İsmini namazdan sonra açıklayacağız. Namazdan sonra genel bir açıklama yapacağız. Kayıplarımız da var onların da ismini söyleriz” dedi.

AİLE BAKANI: ÇOK MUTLUYUZ, BİR GENCİMİZE ULAŞTIK 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “Çok mutluyuz. Bir gencimize daha ulaştık. Bütün yaralı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder