9 Şubat 2019 Cumartesi

HDP’li vekillerin 10 günlük nöbet eylemi sona erdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’li milletvekillerinin, açlık grevinde bulunan Leyla Güven ile cezaevindeki tutuklulara destek için başlattıkları, 10 günlük ‘Nöbet Eylemi’ sona erdi.

31 Ocak’ta başlatılan eylemin son gününde nöbeti, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü devraldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında gerçekleşen eyleme çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar destek verdi.

O GÜN BU GÜNDÜR, YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yaptığı açıklamada yazar, sanatçı ve aydınlara seslenerek, “O gün bugündür, yarın çok geç olabilir” dedi. Başaran, Leyla Güven’in 94 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlattı. Açlık grevi eylemcilerinin tecridin kaldırılmasına yönelik meşru taleplerini kararlı bir şekilde dillendirmeye devam edeceklerini söyledi.

KÖTÜ SONUÇLARIN SEBEBİ İKTİDAR VE MECLİSTİR

Başaran, şunları dile getirdi: “Bugün demokratik siyaset, kadınlar, çocuklar, gençler ve toplumlar tecrit altındadır. Sayın Leyla Güven’in çığlığı ile başlayan eylem, 300’ü aşan tutsak ve diğer yurttaşlarımızın ses yükseltme duruşu, kararlılığıdır. Günlerdir bu çığlığa ses olmaya çalışırken, bunun tek muhatabı olan siyasi iktidar ve Adalet Bakanlığı’ndan ses çıkmıyor. Oluşabilecek bütün kötü sonuçların sebebi siyasi iktidar ve Leyla Güven’in üyesi olduğu meclistir.”

TUTUKLULARA YÖNELİK YOĞUN BASKI

Siyasi tutuklulara yönelik yoğun bir baskının da söz konusu olduğunu belirten Başaran, “Cezaevinde açlık grevinde olan tutuklular, disiplin cezaları ile karşı karşıya kalıyor. Edirne’de, Elazığ’da tutuklular tek kişilik hücrede tutuluyorlar, tek başına bırakılıyorlar. Bu da devletin ölüme hazırlığıdır.”

LEYLA GÜVEN KRİTİK AŞAMAYI GEÇTİ

Başaran, Leyla Güven’in kritik aşamayı çoktan geçtiğini anlatarak, “Cezaevinden çıktığından beri iki kilo, toplamda ise 12 kilo verdi. Bir dakikanın ve saniyenin bile önemi var. Bugün bu eylemi sonlandırırken, önümüzdeki günlerde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yazarlara, sanatçılara, aydınlara ve insan hakları aktivistlerine çağrımızdır; O gün bugündür, yarın çok geç olabilir” ifadelerini kullandı.

KENDİ KANUNLARINIZA UYMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Başaran sözlerini şöyle noktaladı: “Bu mutlak tecridin önünde set olacağız. Siyasi iktidara ve Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz; bu talepler Türkiye’de ortak yaşamın garantisi olan taleplerdir. Kendi kanunlarınıza uyma çağrılarıdır. Çok geç olmadan siyasi iktidar, derhal tutsaklarla görüşerek taleplerini yerine getirsin.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder