8 Şubat 2019 Cuma

SP, ‘Sülün Osman’ yasaklanınca penguenli reklam filmi çekti

Saadet Partisi (SP), ‘Sülün Osman’ temalı reklam filminin AKP’nin baskısı ile yayından kaldırılması üzerine, penguen belgeseli temalı yeni bir reklam filmi çekti.

BOLD-“Penguen belgeseli” temasıyla hazırlanan reklamda, The Everly Brothers’ın “Bye bye love” (Güle Güle Aşkım) adlı şarkısının kullanılması dikkat çekiyor. Sinema salonunda film izlemeye gelen vatandaşlar ise reklamı da bir hayli beğenip uzun süre alkışlıyor.

HÜKÜMET NEDEN BU KADAR ÇEKİNDİ?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Hükümet Sülün Osman’dan niye bu kadar çekindi anlamadım. Baskı kurdular, reklam ajanslarına Sülün Osman’ı kaldırttılar.” demişti.

Yerel seçim çalışmalarında gündeme getirdiği “cepsiz ceket” sloganı ile dürüst yönetime yaptığı vurgu, takdir toplayan SP, “1950, 1960 yıllarında İstanbul’da ‘Sülün Osman’ fırtınası esiyordu” diye başlayan bir reklam filmi hazırladı. Ünlü dolandırıcı ‘Sülün Osman’ın hikâyesinin anlatıldığı reklam filmi beğeni topladı.

KÖPRÜ GÖNDERMESİ RAHATSIZ ETTİ

Sülün Osman’ın, Galata Köprüsünden geçenlerden para alması, bugün yapılan araç geçiş garantili köprü ihalelerine gönderme olarak algılandı. AKP hükmeti reklam filminden rahatsız olunca, reklam ajansına baskı yaparak filmin gösterimini durdurdu.

SÜLÜN OSMAN İLK DEĞİLDİ SON DA OLMAYACAK

Reklam filminde şu ifadeler yer alıyordu: “1950, 60’lı yıllarda İstanbul’da Sülün Osman fırtınası esiyordu. Beyoğlu’ndaki tramvayı, Galata Kulesi’ni, Dolmabahçe’deki saati ve hatta Taksim Meydanı’nı kendi malıymış gibi satıp dev bir varlık fonu kurmuştu. (ara ses kendilerine bağladılar) Galata köprüsüne adım atan herkesten geçiş ücreti aldı. Tabi o zamanlar köprüden geçmeyenler para ödemek zorunda değildi. Sülün Osman mesleğinde ilk değildi sonuncuda olmadı. Bu işler bazen bireysel bazen organize işler ama her zaman yanlış işler. Saadet Partisi keyifli seyirler diler…”

İLETİŞİM OFİSİ HAZILIYOR

Saadet Partisi’nin dikkat çeken 31 Mart Yerel Seçim kampanyasını, partinin 24 Haziran seçimlerinin ardından kurduğu Saadet Siyasal İletişim Merkezi yürütüyor. Senaristlerin, siyasal iletişimcilerin, sosyal medya uzmanlarının ve görsel danışmanların da yer aldığı 15 kişilik ekibin şimdiye kadar ürettiği dikkat çeken işler arasında “Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim” sloganı, “Cepsiz Ceket” ve “Sülün Osman” filmi de var.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder