9 Şubat 2019 Cumartesi

Suudi Prens Türkçe yayın dahil medya imparatorluğu kuruyor

Suudi Prens medya imparatorluğu kurmak için Vice ile temasa geçti. Ancak Türkiye’de Independent üzerinden ilk adımı attı bile.

Kaşıkçı cinayetinden sonra zor günler geçiren Suudi Prens, dünyada yıldızı en hızlı yükselen medya kurumu Vice ile temasa geçti.

Wall Street Journal gazetesi’nin haberine göre; Vice Medya’yla ülkesinin imajını düzeltecek ve aynı zamanda bir medya imparatorluğu kurmasına yardım etmesi için temaslar başladı.

“Muhammed bin Salman uluslararası bir medya imparatorluğu kurarak rakip ülkelerle mücadele etmek ve ülkesinin imajını düzeltmek istiyor.” ifadelerine yer verilen haberde hedefin bir medya imparatorluğu olduğu yazıldı.

MEDYA SÖYLEMİNİ KONTROL ALTINA ALACAKLAR

Wall Street Journal, Arap dünyası üzerinde özellikle Türk dizilerinin ve Al Jazeera haber kanalının etkili olduğunu belirtirken, Suudi Arabistan’’ın medya üzerinden kurulan söylemi kendisinin kontrol etmeye çalıştığını kaydetti.

VİCE İLE ANLAŞMA GERÇEKLEŞMEYEBİLİR

Vice medya grubuyla yapılacak anlaşmanın Kaşıkçı olayından dolayı “mümkün olamayabileceğini” belirtilen habere göre, Vice medya grubu geçen yıla göre yüzde 10 oranında bir küçülmeye gitti. Bu sebeple Vice istemese de Suudilerin maddi desteğine ihtiyaç duyabilir.

TÜRKÇE YAYINA BAŞLIYOR

Suudi Arabistan şu an Independent, Bloomberg gibi batı dünyasının önde gelen yayın kuruluşlarıyla çeşitli anlaşmalar yapmış durumda.

Independent, Türkçe yayın için geçtiğimiz aylarda karar aldı ve gazeteci Nevzat Çiçek, gazetenin Türkiye’deki operasyonunun başına geçirildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder