8 Şubat 2019 Cuma

Ziraat Bankası gıda işine de el attı!

Son dönemde, AKP hükümetinin açıkladığı seçim paketlerinin finansörlüğünü üstlenen ve 2018’de 2,3 milyar TL görev zararı açıklayan Ziraat Bankası, bu kez de sebze fiyatlarını düşürmek için seracılık kredisi verecek.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün duyurduğu “seracılık” paketi, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından, Antalya’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Daha önce batık müteahhitleri ve batık futbol kulüplerini kurtarma vazifesi verilen ve ödenemeyen kredi kartı borçları için de düşük faizli ihtiyaç kredisi paketi açıklayan Ziraat Bankası, hükümetin zorlamasıyla bu kez “gıda enflasyonunu düşürme” işine de el alttı.

Özel bankalar kâr rekorları kırarken, Ziraat Bankası, 2018 yılını, 2,3 milyar liralık rekor “zararla” kapatmıştı.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ SERA KREDİSİ

Yeni pakette 7 yıla kadar vade verilebilecek. Yatırımın yüzde 75’ine kadar, yüzde 8,25 faizle kredi verilecek. 10 milyon TL’ye kadar olan yatırımlarda hazine desteği olacak. Kredi 2 yıl geri ödemesiz olacak.

Genel Müdür Aydın, “Bu vade yatırım kredisi için. Total yatırım kredisi kurguladığınız seraya göre. İşletme kredisi de vereceğiz, onu 14’e böleceğiz. Ve burada o ürünlere göre daha piyasa koşullarıyla uygun işletme kredisi kredilendirmesini de yapmış olacağız.” dedi.

10 MİLYONA KADAR YATIRIMLARA HAZİNE DESTEĞİ VERİLECEK

10 milyon TL’ye kadar yatırımlarda Hazine desteği olacak. Destek 2020 yılına kadar devam edecek. Seracılığın yoğun olarak yapıldığı Türkiye’nin bütün bölgelerinde bu kredi uygulamasının bugünden itibaren (8 Şubat 2019) başladığını kaydeden Aydın, “Hangi Ziraat Bankasına giderseniz alabilirsiniz. Bugünden başvurursanız kredilerinizi hazır hale getireceğiz.” ifadesini kullandı.

Batık müteahhitleri ve futbol kulüplerini kurtaran Ziraat ve Halk Bankası’ndan rekor zarar

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder