9 Şubat 2019 Cumartesi

Doğu Ekspresi bilet satışlarına inceleme

Ankara-Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi biletlerinin satışında, “kamuya açıklık ilkesi” ihlal edildiği şikayetiyle inceleme başlatıldı.

BİLET BULAMAYAN VATANDAŞLAR BAŞVURDU 

Başvurularda vatandaşlar, Doğu Ekspresi bilet satışı saatlerinin kamuya açıklanmadığını, bu nedenle seyahat özgürlüklerinin ihlal edildiğini belirtti. TCDD’nin bu konuda taleplerini ilettiklerini belirten bazı vatandaşlar ise kurum tarafından “Bütün bilgiler internet sitemizde” cevabıyla karşılaştıklarını ifade ettiler.

Kamu Denetçiliği Kurumuna gelen şikayet başvurularında, Doğu Ekspresi tren biletlerinin 30 gün öncesinden satışa sunulduğu, ancak biletlerin satış saatlerin verilmediği belirtildi.

‘BİLET SATIŞ TARİH VE SAATİ KAMUOYUNA DUYURULMALI’ 

Kamu Denetçiliği Kurumu’na, Doğu Ekspresi bileti alamadıkları için şikayette bulunan bazı vatandaşlar ise kurumun, bilet satış saatini genel müdürlükleri aracılığıyla bazı vatandaşlara bildirdiğini, haksız bir şekilde bilet alamayarak mağdur edildiklerini ifade ettiler.

Vatandaşlar, bilet satış tarihi ve saatinin şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurulmasını talep ederken şikayetin Ombudsman tarafından incelemeye alındığı ifade edildi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder