8 Şubat 2019 Cuma

Eski HDP milletvekili Demir Çelik’in başına 1 milyon lira ödül konuldu

Eski HDP Milletvekili Demir Çelik, terörden arananlar listesine alındı. Hükümet, Çelik’i yakalayana 1 milyon lira ödül vaat etti. Çelik, gelişmeyi insanlık suçu olarak yorumladı.

BOLD – Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24’üncü dönem Muş milletvekili Demir Çelik, İçişleri Bakanlığı’nın ‘terörden arananlar’ listesine girdi. Eski vekil, KCK ana davasında altı yıl üç ay hapis cezası almış ve karar onanmıştı.

Çelik, ‘terörden arananlar listesine’ alınmasıyla ilgili “Demokratik Türkiye için siyaset yapıyoruz; hükümetle ters düştüğümüz için bu karar alınmıştır.” dedi.

TERÖR FAALİYETİ İÇİNDE DEĞİLİZ

HDK-Avrupa Eş Sözcüsü Demir Çelik, iktidarın Türkiye toplumunu tutsak almak, Kürtlerin umudu ve özgür yaşam iradesini kırmak istediğini ileri sürdü. “Terör faaliyeti içinde olan kişiler değiliz. Meşru demokratik legal siyaset yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu mücadele içindeyken mevcut hükümetle ters düşebileceklerini dile getiren Çelik, “Eğer hükümetle aynı şeyi söyleyecek isek farklı partilerde yer almaya, siyaset yapmaya gerek yok. Demek ki farklı düşünüyoruz ve kendi partimizin dünya görüşüne uygun siyaset yapıyoruz.” dedi.

KARAR İNSANLIK SUÇUDUR

Çelik, “Siyasal düşüncelerimizi dile getirmenin ve bu temelde Türkiye halklarının kurtuluşu mücadelesinde üzerimize düşeni yapmanın adı terör değil, demokratik mücadeledir. Bu açıdan baktığımızda AKP Hükümeti’nin hakkımızda aldığı bu karar bir insanlık suçudur” şeklinde konuştu.

DAVALAR AİHM’DEN DÖNECEKTİR

Çelik şunları söyledi: “KCK Ana Davası başta olmak üzere yargılandığımız davalar istinaf mahkemeleri ve Yargıtay tarafından onaylanıyor ancak bunlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) geri dönecektir. Biz de Avrupa’da olmayı legal demokratik mücadele açısından bir fırsata çevireceğiz. Demokratik Türkiye, mücadelemizi sürdürecek ve içerideki arkadaşlarımızla etkin dayanışmaya devam edeceğiz.”

DEMİR ÇELİK KİMDİR?

Demir Çelik, 21 Aralık 1959’da Muş’un Varto ilçesinde doğan Çelik, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi. Serbest eczacı olarak çalıştı.

Varto belediye başkanlığı da yapan Çelik, 2008-2010 tarihlerinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) genel başkanlığı görevini yürüttü. 24’üncü dönem HDP Muş milletvekiliği yaptı. Halen HDK-Avrupa Eş Sözcülğü yapıyor. Orta düzeyde İngilizce bilen Çelik, evli ve iki çocuk babası.

HDP: Kolluk gücü AKP-MHP adına seçim kampanyası yürütüyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder