9 Şubat 2019 Cumartesi

Cumhur ittifakında 58 çatlağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde Cumhur ittifakında kendine yer bulmak için, zaman zaman açıklamalar yapan BBP’ye kapıları Sivas’ta kapattı.

BOLD-Erdoğan, BBP için manevi bir önemi bulunan Sivas’ta düzenlenen mitinginde, AKP adayının geri çekileceği ve BBP adayına destek verileceği iddialarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Sivas’ı lekelemeye çalışanlar onun gerisindeki büyük güçten rahatsız olanlardır. Bazı dedikodular oluşturuyorlar. Neymiş, AK Parti adayını çekecekmiş. Sakın bu yalanlara, dedikodulara, fitneye, fesada aldanmayın” dedi.

BBP 58 BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

Erdoğan bu açıklaması ile Sivas’ın kendilerine bırakılmasını isteyen BBP’nin de umutları tükenmiş oldu. Erdoğan’ın konuşmasından birkaç saat sonra BBP, Sivas’ın plakası olan 58 belediye başkan adayını açıklayarak Cumhur ittifakına gönderme yaptı.

Açıklamada, hafta sonu 7 bölgede toplantıların yapılacağı kaydedildi. 9 Şubat’ta Afyonkarahisar’da yapılacak Ege Bölge toplantısına ve 10 Şubat pazar günü de Sakarya’da yapılacak Marmara Bölge Toplantısına, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katılacağı bildirildi.

BBP İÇİN SİVAS’IN MANEVİ ÖNEMİ VAR

BBP, helikopter kazasında hayatını kaybeden lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi olması dolayısıyla Sivas’a ayrı bir önem veriyordu. Cumhur ittifakına desteğini her fırsatta dile getiren BBP, en azından Sivas’ın kendilerine bırakılmasını talep ediyordu. Ancak bu talep gerçekleşmeyince BBP her yerde kendi adayı ile seçime girme kararı aldı.

CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK VERMİŞTİ

BBP, 15 Temmuz’dan sonra Cumhur ittifakına desteğini açıklamış, referandumda ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder