4 Mayıs 2019 Cumartesi

65 gündür haber alınamıyor: Ailesi tarafından alıkonulmuştu

O tarihten beri kendisiyle hiçbir şekilde iletişim kuramayan üniversite arkadaşları, Şule’nin can güvenliğinden emin olmak ve reşit olan Şule’nin zora alıkonulmasına son verebilmek için bir sosyal medya kampanyası başlattı.

TÜM İLETİŞİM ARAÇLARI ALIKONULMUŞ DURUMDA 

Şule’nin özgürlüğüne ve eğitimine devam etmesine yardımcı olmak amacıyla Twitter’da #ŞuleDumanaSesVer hashtag’iyle bir kampanya hazırlandı:

“Ev arkadaşım iki aydır rızası olmadığı halde Sakarya’da zorla tutuluyor. Ailesi hiçbir şekilde iletişime geçmemize izin vermiyor. Tüm iletişim araçları alıkonulmuş durumda. Şule iki aydır eğitimine devam edemiyor, hayatından çalınıyor. Şule’ye ses olalım!” 

SAVCILIK, TAKİPSİZLİK KARARI VERİYOR  

En son olarak babası tarafından rızası dışında alıkonularak Sakarya’ya götürüldüğü sırada mesajla bilgi verdiği öğrenilen Şule Duman, polisi de arayıp şikayetçi olmuş ancak sonradan alınan ifadesinde “şikayetçi olmadığı” belirtilmişti.

İki kere şikayetçi olunmasına rağmen savcının düzenli olarak takipsizlik kararı verdiği ve zorla tutulduğu yerde baskı altında ifade verdirilmiş olması kaçınılmaz olan Şule’nin alıkonulduğu yerden çıkarılabilmesi için kamuoyunun güçlü bir etki yaratması şart.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder