3 Mayıs 2019 Cuma

CHP’li Yarkadaş Ensar Vakfı Başkanı’nın savcı yapıldığı uyarısını 2 yıl önce yapmış

Kılıçdaroğlu’na saldıran kişiyi serbest bırakan savcıyla ilgili CHP’li Barış Yarkadaş, iki yıl önce Meclis Kürsüsü’nden uyarı yapmış.

Yaklaşık 2 yıl önce TBMM’de yaptığı konuşmada o dönem atamaları yapılan hakim ve savcıların AKP il ve İlçe teşkilatlarından seçildiğine dikkat çeken CHP’li Barış Yarkadaş’ın Meclis’te okuduğu listede Çubuk’a savcı atanan Ensar Vakfı’nın Ankara İl Başkanı da var.

Çubuk Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz, Kılıçdaroğlu’na saldıran Osman Sarıgün’ün daha yakalanmadan serbest bırakılmasına ilişkin müzekkereyi yazmasıyla gündeme gelmişti. Avukat olan Poyraz’ın Ensar Vakfı’nın Ankara İl Başkanı iken savcı yapıldığı ortaya çıkmıştı. CHP’li Barış Yarkadaş iddiaları 2 yıl önce TBMM’de gündeme getirmişti. Yarkadaş 9 Mayıs 2017 günü Meclis’te yaptığı konuşmasının ilgili bölümünü takipçileriyle paylaştı.

Yarkadaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı ‘AKP’nin 45 saniyelik mülakatla hakim ve savcı olarak atadığı kişileri TBMM kürsüsünden bir kez daha dile getiriyorum. Saydığım isimler arasında, Kılıçdaroğlu’na saldıranları serbest bırakan Çubuk Savcısı – Ensar Vakfı Başkanı Poyraz da var. Adalet böyle öldü işte!’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder