4 Mayıs 2019 Cumartesi

Gülerce’den yok artık dedirtecek iddia: İmamoğlu’nun mazbatası iptal edilip Yıldırım’a verilecek

Star yazarı Hüseyin Gülerce, sandık hileleri ve oyunlarının CHP lehine tezgâhlandığı gerekçesiyle, İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilerek, ikinci aday olarak Binali Yıldırım’a mazbata verilebileceğini iddia etti.

YSK’nın İstanbul için vereceği kararın ne olursa olsun Türkiye’yi siyasî kaos dönemine sokacağını iddia etti.

YSK KARARINA İLİŞKİN 3 İHTİMAL

Gülerce’ye göre YSK’nın vereceği karara ilişkin 3 ihtimal bulunuyor: “1. İtirazlar reddedilir, İmamoğlu’nun başkanlığı kesinleşir. 2. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal olur, yeni bir seçim için tarih verilir. 3. Sandık hileleri ve oyunlarının CHP lehine tezgâhlandığı gerekçesiyle, İmamoğlu’nun mazbatası iptal olur ve ikinci aday olarak Binali Yıldırım’a mazbata verilir.”

İHTİMALLER AKP VE CHP’YE NE YAPTIRIR

Gülerce yazısında birinci ihtimal için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “YSK kararına tabii ki saygılı oluruz” sözünü hatırlatıyor. Ancak ikinci ve üçüncü ihtimal durumunda CHP’ye yönelik ithamlarda bulunuyor: “YSK üyelerini Kızılay’da yüzünüze tükürürler diye tehdit eden CHP zihniyetinden endişelenmemek elde değil” ifadelerini kullanıyor.

AÇIKLAMALAR PANİKLEMENİN İŞARETİYMİŞ

Gülerce, AKP kanadından yapılan açıklamaları hak arama gibi görürken CHP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarını paniklemenin işareti olarak yorumluyor. Yargıçlara yönelik baskı ve tehdit olduğunu ileri sürüyor. Gülerce yazısında şu ifadelere yer veriyor: “Erdoğan düşmanlığı yüzünden şirazesi kaymış bir takım adamlar, hukuk adına bas bas bağırıyor, ‘AK Parti YSK’ya baskı yapıyor’ diyorlar. Lakin CHP’nin faşist tehditlerini görmezden geliyorlar.”

OSMANLI’YA YAPILAN MÜDAHALELERİ ÇAĞRIŞTIRIYORMUŞ!

Gülerce, Paris belediye başkanının İmamoğlu’nu kutlamasını, ABD’den yapılan açıklamayı, Almanya’nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulunmasını ise dış baskı olarak yorumluyor. Ziyaret ve kutlamaların Osmanlı’nın son dönemindeki müdahaleleri çağrıştırdığını ileri sürüyor.

İstanbul Valiliği’nden, İmamoğlu’nun iftar davetine manidar erteleme

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder