4 Mayıs 2019 Cumartesi

Cihangir İslam: “O camii kişisel iz bırakmak için yapıldıysa bunu en iyi yapanlar firavunlardır”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açılışını gerçekleştirdiği Çamlıca Camii, üzerinden devam eden tartışmaya Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’da katıldı.

“Camii yapılmasını eleştirmedik, şeffaf olmayan finansmanı eleştirdik” diyen Cihangir İslam “Çamlıca Camii kişisel bir iz bırakmak için yapıldıysa tarihte bunu en iyi yapan firavunlardır” dedi.

T24’de Şirin Payzın’ın konuğu olan Cihangir İslam, Çamlıca Camii üzerinden yürüyen tartışmanın güncel siyaset açısından ne anlama geldiğini değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “mesele cami değil, israfın İslam’a hizmet diye takdim edilmesidir” sözleriyle eleştirdiği Çamlıca Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi olarak açıldı.

Çamlıca Camii’nin yapımı sürecinde harcanan finansmanın nereden sağlandığı veya ne kadar harcama yapıldığı noktalarından bilgi verilmemesi, camii ile ilgili şaibeleri gündeme getirdi.

Camilerin toplumsal yaşamın ortaklaşmasına hizmet etmesi gerektiğini söyleyen Cihangir İslam, İstanbul milletvekili olmasına rağmen açılışa davet edilmediğini ifade etti. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da davet edilmediğini vurgulayan İslam, camii açılışının AKP’nin siyasi bir propagandası mahiyetinde yapıldığını ima etti.

Çamlıca Camii konusunda şeffaf olmayan bir finansmanı eleştirdiklerini vurgulayan İslam, “Bir cami ne için yapılır. Bir anlamda kişisel bir iz bırakmak için mi yapılır? Eğer heybetli büyük bir eserle bunu yapacaksanız, kusura bakmayın firavunlar dünyada en büyük izi onlar bırakmıştır.” dedi.

Camiinin gösteriş amaçlı yapıldığını ifade eden Cihangir İslam, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun da vurgulamak istediği hususun bu olduğunu anlattı. “60 bin kişinin oraya otomobilleri ve arabaları ile gittiğini düşünün” diyen İslam, “Oranın dolup boşalması neredeyse 8 saat sürer. Gerek finansman açısından, gerek estetik açısından, gerek fonksiyonel açıdan.” uygun olmadığını belirtti.

İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili de konuşan Cihangir İslam, ” İstanbul seçimleri bitmiştir. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir, Yüksek Seçim Kurulu’nda doğru karar verecek hâkimler olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Karamollaoğlu: Mesele israfın İslam’a hizmet diye takdimidir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder