4 Mayıs 2019 Cumartesi

Bu sergiler kaçmaz!

Gürbüz Doğan Ekşioğlu uzun yıllardır kedi resimleri yapıyor. New Yorker için 1991 yılında kedili bir kapak çizen Ekşioğlu Eskişehir, Ankara, Antalya’nın ardından bu kez kedi resimlerini İstanbul’da sergiliyor. Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki sergi 8 Mayıs tarihine kadar gezilebilir.

212 Fotoğraf Festivali’nin ikincisi bu ay gerçekleşiyor. Dünyanın dört bir yanından farklı vizyonlara sahip fotoğraf sanatçılarının eserlerini Bomontiada’da görebilirsiniz. Festival, sergilerin yanı sıra, atölyeler, konuşmalar ve film gösterimlerini de kapsıyor. Çağdaş portre alanının önemli sanatçılarından Fransız Charles Fréger’nin ‘Wilder Mann’ serisine ait fotoğraflar, festivalde sergilenecek dikkat çekici işlerden. Ilona Szwarc, Bomontiada’da eserlerini görebileceğiniz bir diğer fotoğraf sanatçısı. Szwarc, Yale Üniversitesi’nde fotoğraf yüksek lisansı yaptıktan sonra The New York Times ve National Geographic gibi yayınlarda fotoğraflarıyla yer almış ve World Press Photo gibi önemli ödüllere layık görülmüş bir isim. Yapı Kredi Bomontiada’ki sergi 12 Mayıs’a kadar görülebilir.

Portre ressamı Mihri (1885-1954), 29 yaşındayken kadınlara özel güzel sanatlar okulu İnas Sanayi-i Nefise Mektebi’nin kuruluşunu sağlamasıyla toplumsal dönüşümün önemli aktörleri arasında yerini almıştı. Ancak, çoğunlukla yurt dışında yaşadığı için sanatçı hakkında yapılan araştırmaların sayısı oldukça az. Bu sergi ise Rollins College Arşivleri’nden yazışmalar başta olmak üzere kapsamlı arşiv belgeleri, gazete haberleri, dergi yazıları ve seçili eserler eşliğinde, Mihri’nin hayatına dair farklı bir bakış sunuyor. Salt Galata’daki sergi 9 Haziran’a kadar açık.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder