3 Mayıs 2019 Cuma

Başakşehir bir darbede Sivas’tan yedi

Süper Lig’in 31’inci haftasının açılış maçında lider Başakşehir, Sivasspor deplasmanından 0-0 beraberlikle ayrıldı. Turuncu-Lacivertli takım iki puan kaybederken zirve yarışında büyük bir yara aldı.

63 puana ulaşan Başakşehir son oynadığı 4 maçta galibiyeti unuttu. Beşiktaş’a 2-1 mağlup olan Başakşehir sonrasında Rize ile 1-1 berabere kaldı. Ardından Göztepe’ye 2-0 yenilen lider bu haftada Sivasspor deplasmanından 0-0 eşiklikle ayrıldı. Turuncu-Lacivertli takım 4 maçta toplam 10 puan kaybetti.

ZİRVE EL DEĞİŞTİREBİLİR

Takipçileri 60 puanlı Galatasaray ile 59 puanlı Beşiktaş bu hafta birbirleriyle karşılaşacak. Haftayı avantajlı geçirme fırsatını kaçıran Başakşehir, Galatasaray’ın Siyah-Beyazlı takımı mağlup etmesi halinde liderliği de kaybedecek.

İLK YARI MÜCADELE ORTADA GEÇTİ

Ev sahibi Sivasspor maçın ilk yarısında Başakşehir’in oyun kuracağı bölgeleri iyi kapattı. Visca’nın çok fazla savunma arkasına sarkmasına izin vermedi. Duran toplarda da etkili olamayan Başakşehir skor üretemedi. Sivasspor ise kontra atak kovaladı. Douglas ve Özer üzerinden şekillenen oyunda dengeyi bozacak bir pozisyon yaşanmadı. İlk yarı 0-0’la sonuçlandı.

BAŞAKŞEHİR SAHADA ÇÖKTÜ

Karşılaşmanın ikinci yarısında lider Başakşehir galibiyet golü için tüm hatları ile yüklendi. Kaleci Tolgahan Turuncu-Lacivertli takıma şans vermedi. Maçın son bölümünde Sivasspor hızlı ataklarla galibiyet golüne yaklaştı. Ancak son vuruşlar kötü olunca mücadele başladığı gibi bitti.

Başakşehirli oyuncular büyük bir üzüntü yaşayarak saha içinde adeta çöktü kaldı. Sivassporlu futbolcular rakiplerini teselli ederek ayağa kalodırdı.

Başakşehir iki puan kaybederek 63 puana çıkarken Sivasspor’da 37 puana ulaştı.

MAÇ KADROSU

Sivasspor: Tolgahan Acar, Papp, Bjarsmyr, Braz, Uğur Çiftçi, Ndinga, Douglas, Rybalka (Dk. 90+2 Fatih Aksoy), Özer Hurmacı (Dk. 82 Muhammet Demir), Emre Kılınç (Dk. 88 Ziya Erdal), Diabate

Başakşehir: Mert Günok, Caiçara, Serdar Taşçı, Mahmut Tekdemir, Clichy, İrfan Can Kahveci (Dk. 78 Mossoro), Emre Belözoğlu, Visca, Soner Aydoğdu, Elia (Dk. 60 Bajic), Robinho (Dk. 61 Napoleoni)

Sarı kartlar: Dk. 36 Elia, Dk. 48 Robinho, Dk. 77 Soner Aydoğdu, Dk. 90+4 Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Dk. 45 Özer Hurmacı, Dk. 67 Braz, Dk. 88 Ndinga (Demir Grup Sivasspor)

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder