4 Mayıs 2019 Cumartesi

HDP Diyarbakır İl Binası’na abluka: Polis çıkışlara izin vermiyor

HDP Diyarbakır İl Örgütü binasını girişini kalkanları ile kapatan polisler milletvekillerinin de bulunduğu binadan dışarı çıkılmasına izin vermedi. Girişi kapatan polisler kimsenin içeriden dışarı çıkılmasına izin vermedi.

İçerideki HDP’lilerce çekilen görüntülerde, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu partililerin bu durum nedeniyle polis amirleri ile tartıştığı görülüyor.

BİNANIN GİRİŞİ KAPATILDI

Bu esnada diğer HDP’lilerin ise polisin bu yaklaşımını “Direne direne kazanacağız” sloganları ile protesto edip, zılgıt çektikleri görüldü.

Polislerin açlık grevine dair yapılmak istenen açıklamayı engellemek için binanın girşini kapatıp, HDP’lilerin dışarı çıkmasını engellemeye çalıştığı öğrenildi.

EYLEM YAPMA İHTİMALİ

HDP Diyarbakır İl Örgütü, polisin parti binası kapısını kapatma görüntülerini yayınlayarak “İmralı’da başlayan tecrit bütün ülkeye yayıldı. Her yerde tecrit var. Eylem ve etkinlik ihtimali var diye İl binamızdan çıkışımıza izin verilmiyor” dedi.

Uzun süren tartışmaların ardından HDP’lilerin toplantı halinde olması nedeniyle binanın kalabalık olduğuna ikna olan polisler, kurdukları barikatı kaldırıp, parti binasının girişinden geri çekildi. Polislerinb geri çekilmesiyle HDP’liler yeniden binaya girip, çıkmaya başladı.

HDP İl Örgütü binasında yaşanan bu görüntülerin yanı sıra yine Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binasının önü de polislerce abluka altına alındı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder