4 Mayıs 2019 Cumartesi

Bir yanda Saraylar bir yanda açlıkla mücadele edenler..

Elvan Özlem, üç çocuğu ve sakat ayağıyla Elazığ’da kağıt toplayarak hayata tutunmaya çalışan bir kadın..

İşsizlik nedeniyle ailesi ile birlikte Antep’ten Elazığ’a göç eden Elvan Özlem (35), 3 çocuğu ile birlikte yaşama tutunmaya çalışıyor. Elazığ’ın Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kız kardeşine ait evde kalan Özlem, 12 yıl boyunca evli kaldığı eşi tarafından uğradığı saldırı sonrasında bir ayağının sakat kaldığını söyledi.
Çekçek adını verdikleri araç ile günün farklı saatlerinde kâğıt toplamaya çıktıklarını, topladığı kâğıtları 2 haftada bir ortalama 200 TL karşılığında satabildiğini söyleyen Özlem, başka hiçbir gelirinin olmadığını belirtti. Özlem, “Sakat ayağım ve boyun fıtığım ile kâğıt toplayıcılığı yapıp çocuklarımı okutmaya çalışıyorum” dedi.
Genç yaştaki evliliğini hayal kırıklığı olarak ifade eden Özlem, “Antep’ten Elazığ’a geldik. Kâğıt toplayıcılığına burada da devam ettik” diye konuştu. Eski eşinin şiddetine maruz kaldığını ve başvurduğu hiçbir yerden sonuç alamadığını söyleyen Özlem, “Şu an boyun fıtığım var, bir ayağım da sakat. Kız kardeşimin evinde bir koltukta üç çocuğumla yaşamaya çalışıyorum” dedi.
medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder