4 Mayıs 2019 Cumartesi

NBA tarihine geçen maçta Enes müthiş oyunuyla takımını zafere taşıdı

NBA tarihinde ikinci kez bir maç dört kez uzatmaya gitti. Mücadelenin nefes kestiği maçta Enes’in muhteşem oyunu ile Portland zafere uzandı.

BOLD/NBA- Enes Kanter’in 18 sayı, 15 ribaunt, üç top çalma, bir blok ile oynadığı ve tam 4 kez uzatmaya giden tarihi maçı Portland kazanarak seride 2-1 öne geçti.

NBA tarihinde, 1953 yılında oynanan Boston-New York maçından sonra ilk kez bir play-off maçı, dört kez uzatmaya gitti. Maçın normal süresi 102-102, 1.uzatma 109-109, 2.uzatma 118-118, 3.uzatma devresi ise 129-129 eşitlikle sona erdi. 4.uzatma sonunda Portland, Denver’ı 140-137 mağlup etti.

Enes Kanter omuzundaki sakatlığından dolayı çok fazla acı çekmesine rağmen bu tarihi maçta tam 56 dakika parkede kaldı. Portland taraftarı, cesur ve özverili davranışından dolayı Enes’e maç boyunca ‘Kanter’ tezahuratıyla destek verdi.

Maçın ilk çeyreğinin sonunda, Portland ekibinin Enes Kanter için hazırlamış olduğu özel bir video yayınlandı. Enes’in söylediği Türkçe kelimeleri takım arkadaşlarının telaffuz etmeye çalıştığı, arka fonda Türk Bayrağının dalgalandığı görüntüler seyirciler tarafından ilgiyle ve tebessümle izlendi.

2.maçta olduğu gibi bu maçtada Jokic, Enes Kanter’e kasıtlı bir faul yaptı. Jokic’in sol omzuna yaptığı faulu hakemler yine atladı, Kanter görüntüyü twitter hesabından NBA’yi etiketleyerek ‘şuna bir bakın lütfen’ notuyla paylaştı.

Maç sonunda sakatlığı nükseden Enes Kanter’e doktor ilk müdahaleyi salonda yaptı. Enes Kanter’in 4.maçta oynayıp oynayamayacağı henüz belli değil. Karşılaşma pazartesi günü saat 02:00’da (tsi) oynanacak.

NBA yönetiminin Enes Kanter’i sansürlediği için anlaşmayı fesh ettigini duyurduğu @NBATurkiye twitter hesabı, bu akşam oynanan Celtics-Bucks maçıyla ilgili çok sayıda twit atarken, tarihe geçen Portland-Denver maçı için tek twit bile atmadı. NBA Türkiye’nin yayın hakkını elinde bulunduran sporx web sitesi ise Enes Kanter yokmuş gibi haber yapmaya devam etti. Halbuki dört sene önce yine bir Denver maçında ‘Enes Kanter Nuggets’ı yıktı geçti’ manşeti atmıştı. işte o gün ve bugün atılan manşetler;

https://www.sporx.com/enes-kanter-nuggetsi-yikti-gecti-SXHBQ516596SXQ

https://www.sporx.com/portland-denver-nuggetsi-88-dakikada-devirdi-SXHBQ778151SXQ

Özetleyecek olursak, Yeni Türkiye’de! Portland maçları izlenemezken, faşist ülkelerde görülen baskı ve sansürleri tüm dünya tarafından şaşkınlıkla izleniyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder