25 Mayıs 2019 Cumartesi

AKP, bunuda yaptı: İstanbul’da bir mahalleyi terörist ilan etti

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Maltepe ilçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Maltepe ilçe seçim merkezinin taşınmasının talep edildiği dilekçede bu kadar da olmaz dedirten ifadeler kullanıldı.

İlçe Seçim Kurulu’na sunulan dilekçede seçim merkezinin taşınması talebine gerekçe olarak Gülsuyu Mahallesi için “terör örgütü sempatizanlarının yuvasıdır” denildi.

AKP, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle birlikte Maltepe İlçe Seçim Kurulu tarafından oyların toplandığı, birleştirme tutanaklarının hazırlandığı seçim merkezi olarak ilan edilen Prof. Dr.Türkan Saylan Merkezi’nin değiştirilmesini istedi. AKP Maltepe İlçe Başkanlığı’nın seçim merkezinin Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu veya Erol Olçok SGK Merkez Salonu’na taşınmasını talep ettiği dilekçesinde 15 bin nüfuslu Gülsuyu Mahallesi için skandal ifadeler kullandı. Mahalle halkının ‘terörist’ ilan edildiği ifadelere halk büyük tepki gösterdi.

AKP kendisine yeni hedef olarak İstanbul’da bir mahalleyi seçti. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin sınırları içerinde olan Gülsuyu Mahallesi’ni hedef alan AKP, 15 bin nüfuslu mahalleyi “terörist” ilan etti.

Dilekçede yer alan “Seçim merkezi olarak belirlenmiş olan Türkan Saylan Kültür Merkezi, konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı, normal bir vatandaşın dahi özgür bir şekilde sınırlarına giremediği Gülsuyu Mahalle sınırlarına çok yakındır. Seçim Merkezinin burası olması halinde ve yapılacak yerel seçimlerin yerel seçim olması da göz önünde bulundurulduğunda hem sandık güvenliğinin hem de seçimde görev yapacak şahısların güvenliğinin sağlanamayacağı hususu yadsınamaz bir gerçektir” ifadelerine mahalle halkı büyük tepki gösterdi.

Dilekçeyi değerlendiren İlçe Seçim Kurulu ise seçim merkezinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne(İBB) ait Müzahir Sille Kapalı Spor Salonu’na taşınmasına karar verdi.

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 17 gün geçtikten sonra Maltepe’de ki sayım sonuçlandığı için İstanbul genelinde ki seçim sonuçlarıda bir türlü netleşmemişti. AKP’nin itirazı üzerine oyların tamamının sayılması kararı alınan Maltepe’de ki sürecin uzaması, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’un geneli konusunda ki kararını da geciktirdi.

Oy sayımının çok uzun sürdüğü Maltepe’de, sayım esnasında üzücü olaylar yaşandı. AKP Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi ile MHP Maltepe İlçe Başkanı Mesut Kamburoğlu seçim hakimini ve sayım yapan memurları tehdit etti. Partililerin sayım yapılan salonu basarak masaları dağıtmaları ve  memurları darp edip, oy sayımını durdurmaları tepki çekti.

İmamoğlu’nun katıldığı cenazeye “terörist cenazesi” diyen AKP’li vekile dava

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder