25 Mayıs 2019 Cumartesi

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na destek olan sanatçılara yüklendi: Beni çok üzdüler

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı ve sporcularla Dolmabahçe Sarayı’nda verdiği iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda sanat ve spor camiasından tanınmış isimlerle iftar programında bir aray geldi.

İftar programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi üzerine mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na #HerŞeyÇokGüzelOlcak etiketiyle destek veren sanatçılara yüklendi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Önünü arkasını tam olarak bilmeden siyasi tartışmalara taraf olan sanatçı ve sporcularımızın durumu, bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor. Sanatçı sanatıyla sporcu sporuyla konuşur” ifadesini kullandı.

Kültür, sanat ve sporun milletlerin ortak değeri olduğunu ifade eden Erdoğan, dolayısıyla kültür, sanat insanları ile sporcuların ortaya koydukları eserler ve başarılarla tüm millete mal olmuş kişiler olduğunu vurguladı.

Bunun için sanatçı ve sporcuları daima el üstünde tutmanın, itibarlarını yükseltmenin, imkanlarını genişletmenin gayreti içinde olduklarını ifade eden Erdoğan, kültürel etkinliklere aktarılan devlet desteğini 2002’ye göre 50 kat arttırdıklarını, sadece sinema sektörüne verilen destek miktarını 40 kattan fazla yükselttiklerini söyledi.

Sanatçıları dalkavuklukla suçlamış hatta fişlemişlerdi, Şahan Anayasa’yla cevap verdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder