25 Mayıs 2019 Cumartesi

Milli Gazete yazarı gündeme getirdi: Diyanet’in hazırladığı gizli raporda ne var!

Milli Gazete Yazarı Mehmed Şevket Eygi, bugünkü yazısında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gizli” ibareli bir raporu gündeme getirdi.

Mehmed Şevket Eygi, Diyanet tarafından hazırlanan “Gizli” ibareli 225 sayfalık raporun kendisine 1980 askeri darbesi sonrası, dönemin Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altınkulaç’ın cuntacı generallere sunduğu cemaatlere yönelik hazırlanan raporu anımsattığını vurguladı.

Ayrıca mevcut Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan gizli raporun tamamının sorumlu zevat tarafından okunması gerektiğini söyledi.

Eygi köşesinde gündeme getirdiği rapor ile ilgili  “Diyanet’in DİNÎ-SOSYAL TEŞEKKÜLLER GELENEKSEL DİNÎ-KÜLTÜREL OLUŞUMLAR ve YENİ DİNÎ YÖNELİŞLER başlıklı 225 sayfalık gizli raporunda acaba neler yazıyor?” diye sordu.

Ardından Eygi, “Bu raporun tamamının ilgili ve sorumlu zevat tarafından dikkatle okunacağını hiç sanmıyorum” yazdı.

Mehmed Şevket Eygi, 1980 askeri darbesi yönetimi tarafından hazırlandığını belirttiği bir raporu da hatırlattı ve şunları kaydetti: “1980 askerî darbesinden sonra, o zamanki Başkan Tayyar Altıkulaç yine böyle çok gizli bir rapor hazırlamış, bu rapor Çankaya’da cunta generallerine okunmuştu. Bendeniz o raporu gördüm, Süleymancılığın ve Nurculuğun zararlı olduğunu, kapatılmaları gerektiğini açıkça yazıyordu.” dedi.

Diyanet’ten “israf” kitabı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder