25 Mayıs 2019 Cumartesi

Avukatlar Öcalan’ın mesajını Leyla Güven’e iletti

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının ziyaret edip Öcalan’ın mesajını ilettiği Leyla Güven, açlık grevlerine dair “En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 22 Mayıs’ta Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmenin ardından tecride karşı 7 Kasım’da başladığı açlık grevi eyleminin 199. gününe giren DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i ziyaret etti.

EVİNDE ZİYARET ETTİLER

Güven’i eylemini sürdürdüğü Diyarbakır’daki evinde ziyaret eden Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Faik Özgür Erol, Mazlum Dinç ve Nevroz Uysal, Öcalan’ın mesajını iletti.

Leyla Güven, yapılan ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı. Güven, ziyarete dair bir fotoğraf ve Asrın Hukuk Bürosu’nun açıklaması ile birlikte paylaştığı mesajında şunu yazdı: “Asrın Hukuk Bürosu avukatları beni ziyaret edip Sayın Öcalan’ın mesajını ilettiler. Şimdi diğer eylemcilere mesajın iletilmesi için yoğun bir çaba içindeler. En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız.”

GREVCİLERLE TARTIŞACAĞIZ

Öte yandan Öcalan’ın avukatları 22 Mayıs’ta yaptıkları görüşmeye dair Twitter hesapları üzerinden açıklama yaparak, görüşmeye dair kısa bir sürede kamuoyuna açıklama yapacaklarını duyurdu. Asrın Hukuk Bürosu’nun Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, şöyle denildi: “22 Mayıs’ta Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz- görüşmede müvekkilimizi açlık grevlerine dair görüşlerini, yine onun isteği üzerine öncelikle grevcilere iletmekte ve onlarla tartışmaktayız. Bu tartışma sonuçlandığında kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu bir açıklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız. Saygılarımızla”

Halfeti’deki işkenceyi anlattı: Elektrik verdiler, cinsel saldırıda bulundular

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder