25 Mayıs 2019 Cumartesi

İstanbul halkının yüzde 60’ı Ekrem İmamoğlu’nun mağdur olduğuna inanıyor

23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili saha çalışması yapan anket şirketleri son verileri paylaştı.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat son seçim anketine göre Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’dan bir tık önde olduğunu belirtti.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı ise Binali Yıldırım ve İmamoğlu’nun seçim yarışında kafa kafaya gittiğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 6 Mayıs günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarına karar vermesinin ardından Türkiye, 23 Haziran’da yapılacak seçime kilitlenmiş durumda.

Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline gelen İstanbul seçimleri nedeniyle anket şirketleri de vatandaşın nabzını yoklamaya devam ediyor.

Habertürk TV’de yayınlanan programa katılan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, son seçim anketine göre Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım’dan bir tık önde olduğunu belirtirken Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı ise Binali Yıldırım ve İmamoğlu’nun seçim yarışında kafa kafaya gittiğini söyledi.

“KÜRT SEÇMENİN OYUNU ALAN KAZANIR”

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı yenilenecek olan İstanbul seçiminde kazananı HDP seçmeninin belirleyeceğini iddia etti. Sarı, “Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır.” dedi.

“ HALKININ YÜZDE 60’I İMAMOĞLU’NUN MAĞDUR OLDUĞUNA İNANİYOR”

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı seçimlerin yenilenmesi kararından sonra yurttaşların büyük çoğunluğunun mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun daha çok mağdur edildiği düşüncesinin anketlerde yer aldığını belirtti. Murat Sarı, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki mağduriyet oranını açıkladı. Anket sonucuna göre İmamoğlu’nun mağduriyet oranının yüzde 60 Binali Yıldırım’ın ise yüzde 40’ı bulduğu ortaya çıktı.

CNN Türk’te “Alo Ahmet” vakası: İmamoğlu’nun katıldığı program erken bitirildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder