25 Mayıs 2019 Cumartesi

Cumartesi Anneleri: Asit kuyularına attılar, başlarına kurşun sıktılar

Cumartesi Anneleri 739. kez adalet talebiyle buluştu. Galatasaray Meydanı’nına girmeleri engellenen Cumartesi Anneleri bu hafta da kayıpları için Çukurçeşme Sokak’ta bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) binası önünde bir araya geldi. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylem polis ablukasında gerçekleşti.

Uluslararası Gözaltına Kayıplar Haftası’nda gerçekleşen buluşma aynı zamanda Cumartesi Anneleri oturumlarının 24. yıl dönümüydü. Cumartesi buluşmasına HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Gülistan Kılıç Koçyiğit, CHP’li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Tanverdi destek verdi.

‘BİZ BU GÜNE YASAKLARI AŞA AŞA GELDİK’ 

Maside Ocak, 739. hafta açıklamasını okudu. Ocak, Galatasaray Meydanı’nın 40 haftadır yasaklı olmasına tepki göstererek, “Devleti yönetenler kendi anayasalarını çiğneyerek, adaletin sesimizin duyulmaması talimatı verdi. Bunu da aşacağız. Çünkü biz bugüne yasakları aşa aşa geldik, çünkü insan iradesini bastırabilecek bir silah henüz icat edilmedi. İktidar sesimizin duyulmamasını istiyor. Türkiye demokratik talebi kriminalize ederek herkesi ülkeyi herkes için bir hukuksuzluk cehennemine dönüştürdü. Tüm baskı ve engellemelere karşı Galatasaray’da kayıplarımıza, hakikate ve adalete sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ağır hak ihlallerine itirazımızı sürdüreceğiz. Biliyoruz vazgeçmezsek eninde sonunda kötülüğe karşı iyilik, vicdan ve biz kazanacağız” dedi.

‘SADECE KAYIPLAR İÇİN DEĞİL HERKES İÇİN ADALET İSTEDİK’ 

Gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren, 24 yıl kayıpları için hukuk ve adalet mücadelesi verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Sadece kayıplarımız için değil herkes için adalet dedik. 40 haftadır Galatasaray meydanı yasaklı. Siz istediğiniz kadar yasaklayın asla unutmayacağız unutturmayacağız. Biz adalet arayışımıza bir tane daha ekledik. Galatasaray meydanı için mücadele ediyoruz. Taleplerimiz karşılanıncaya kadar vazgeçmeyeceğiz.”

‘ASİT KUYULARINA ATTILAR, BAŞLARINA KURŞUN SIKTILAR’ 

Yüksekova kayıpları adına konuşan Tayyip Canan,” Bugün farklı bir grubu selamlayacağım” diyerek şöyle devam etti: “Vicdansızlıkları da selamlayacağım ki vicdanları sızlasın diye. Vicdansızlar biraz düşünmeli. 90’lı yıllardan bahsederken aklımıza beyaz toroslar geliyor. Asit kuyularına atıldılar, başlarına kurşun sıkıldı. Babam geri döndüğünde başına 7 kurşunla döndü. Bir bayram günü geldi. Biz bu meydanlara bayılmıyoruz. Mücadelemiz hak hukuk mücadelesidir. Evrensel hukuk kurallarının bir an önce uygulanmasını istiyoruz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Katiller bulunana kadar. Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz. Bizi buraya tıkmışsınız ama görüşlerimizi nereye tıkayacaksınız.”

 

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder