25 Mayıs 2019 Cumartesi

Hatice Şahnaz 1 günlük bebeği ile tekrar cezaevine gönderildi

Hamileliği boyunca Antalya Döşemealtı L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Hatice Şahnaz (28), dün bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Şahnaz, Safiye adı verilen bir günlük bebeği ile birlikte bugün tekrar cezaevine gönderildi.

Hatice Şahnaz’ın eşi Hüseyin Şahnaz, “Eşim gece doğum yaptı. Bir kızımız dünyaya geldi. Yarın tekrar cezaevine girecek” sözleriyle yaptığı çağrı yanıtsız kaldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı paylaşımda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek yapılan hukuksuzluğu dile getirdi. Gergerlioğlu, “Düşünün ey babalar..! Aylardır beklediğiniz ilk çocuğunuz dünyaya gözünü açıyor ve siz onun fotoğrafını çekmek istiyorsunuz ama görevliler tarafından engelleniyorsunuz, yavrunuz, eşiniz cezaevine yollanıyor. Rahat uyuyabiliyorsunuz değil mi? Hatice Şahnaz cezaevinde” ifadelerini kullandı.

ASKERLER VE GARDİYANLAR DA HASTANEDE

Antalya Muratpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan anne ve bebeğin sağlık durumu ile ilgili bu sabah, “Cezaevine götürdüler” diye bir cümle ile bilgi veren baba Hüseyin Şahnaz, dün de Kronos‘a şunları söylemişti:

“Eşim dün sabah hastaneye götürülmüş. Doktorlar doğum üç-dört gün sonra olur demişler. Fakat hastaneye gidip gelirken araç çok sarstığı için cezaevinde sancıları artmış eşimin. Gece saat 12 gibi koğuş arkadaşları ilk yardım zilini çalarak ambulans istemişler. Fakat cezaevi komutanı “doktor olmadan göndermem” demiş. Yarım saat doktorun olduğu bir ambulans beklemişler. Normal şartlarda ambulansa iki kişi binerken eşime tam 6 kişi refakat etmiş. Cezaevi komutanı, “Bunun kim olduğunu bilmiyorsunuz, çok tehlikeli” demiş. Hastanede doktorlar eşimi doğumhaneye alırken de o komutan zorluk çıkarmış, “Askerler de hastaneye girecek” diyerek, “Bu kadının ne kadar tehlikeli biri olduğunu bilseniz böyle konuşmazdınız” sözleriyle çıkışmış. Doktorlar kapıları, pencereleri kapatmış ve doğumu gerçekleştirmişler.”

‘EŞİME VE YENİ DOĞAN KIZIMA EZİYET BİTSİN’

Safiye adını koydukları kızını bu sabah gördüğünü ve kucağına aldığını söyleyen baba Hüseyin Şahnaz, “Doktor yarın sabah yine cezaevine göndereceğiz, demiş. Ertesi gün kontrolü olduğu için tekrar hastaneye getirilecek. Ben bu sabah kızı kucağıma aldım. Eşimin ve bebeğin bir an önce tahliye edilmesini bekliyorum. Eşime ve yeni doğan kızıma eziyet bitsin” diyor.

Kızının 3 kilo 500 gram dünyaya geldiğini belirten Şahnaz, “Doğum normal oldu ama çok dikişi var eşimin. Her gün cezaevi ile hastane arasında gidip gelmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” ifadelerini kullanıyor.

BU GECE REFAKATÇİ KALACAK

Bu gece eşine ve bebeğinin yanında refakatçi kalacağını belirten baba Şahnaz, “Çocuğumu bana göstermek için bile kırk tane belge istiyorlar. Ben başında beklerken , kapıda 1 astsubay, 2 er ve 2 gardiyan var. Yeni doğum yapan bir kadına bu reva mı? Kimi kimden koruyorlar. Üstelik ertesi sabah eşimi ve çocuğumu götürecekler cezaevine. Kim bilir ne zaman göreceğim.” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da paylaştığı tweet’te, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketleyerek, “Hamileliğinin 3’üncü haftasında cezaevine giren Hatice Şahnaz dün gece doğum yaptı. Ne doğum öncesi ne doğum sonrası refakatçi yanına verilmedi. Savcı hemen izin vermeli. Sağlıklı bir kızı oldu 🙂 Hatice Şahnaz derhal tahliye olmalı, yeter bu kadar yasa çiğnediğiniz!” ifadelerini kullandı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder