25 Mayıs 2019 Cumartesi

Şampiyon Sivas’ta gol düellosunu kaybetti

Şampiyon Galatasaray, Sivasspor deplasmanında 4-3 mağlup olarak ligi tamamladı. Ev sahibi takım 2-0 geriye düştüğü mücadeleyi 4-3 kazanmayı başardı.

Maçta gol perdesi erken açıldı. Galatasaray 2. dakikada Linnes ve 34. dakikada Muğdat’ın golleriyle 2-0 öne geçti. Dengeyi kuran Sivasspor, ilk yarının son dakikalarında, 43’te Rybalka, 45’te Hakan Arslan’la beraberliği yakaladı.

İkinci yarıda etkili bir futbol sergileyen Sivasspor 77’de Rybalka’nın ikinci golüyle öne geçerken iki dakika sonra Kone skoru 4-2’ye getirdi. 82’de Muğdat, Galatasaray adına farkı bire indirse de sarı-kırmızılıların beraberlik çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla Sivasspor puanını 41’e yükseltti. Galatasaray ise 69 puanla ligi tamamladı. Şampiyonluğu geçen hafta garantileyen Aslan, yarın şampiyonluk kupasını Türk Telekom’da alacak.

EN DÜŞÜK PUANLI ŞAMPİYON

Galatasaray üç puanlı sistem ve 18 takımlı sezonlarda bir başka deyişle 34 hafta üzerinden oynanan sezonlarda en düşük puanlı şampiyon oldu. Galatasaray 34 haftada 69 puan ile 2,03 puan ortalaması yakaladı.

Daha önce Fenerbahçe 2006-07 sezonunda Artur Zico yönetiminde 34 hafta üzerinden oynanan ligi 70 puanla kapatmış ve bu sezona kadar ligin (üç puanlı sistem) en düşük puanlı şampiyonu olmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder