İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, tutuklu gazeteci Ercan Gün’ün polis ifadesinde, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini, bir örgütle irtibatının olmadığını, Bylock kullanmadığını söyledi.
İddianamede, gazeteci Gün’ün programlardan birini 8 Kasım-4 Temmuz 2014 tarihleri arasında, diğerini ise 11 Ağustos-24 Eylül 2014 tarihleri arasında kullandığı ifade edildi. İddianamede, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde arşiv havuzunda yapılan araştırmada, şüpheli Ercan Gün’ün kullandığı telefon numarasıyla Gülen cemaatinin üst düzey olarak adlandırılan grupla 2008-2015 yılları arasında 100’ün üzerinde iletişim kaydının bulunduğu da öne sürüldü.
Ercani Gün’ün, Fethullah Gülen’in talimatı sonrasında geliri ile orantısız olacak şekilde Bank Asya’daki hesabına 109 bin lira para yatırdığı da öne sürüldü.
“7 ŞUBAT MİT KUMPASINDAN HABERDARDI”
İddianamede, 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin telefonla aranarak ifadeye çağrıldığı Başbakan’ın ameliyata geç girmesiyle kumpasın bozulduğu iddia edildi.
Gülen cemaatinin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olduğu” belirtilen söz konusu 7 Şubat MİT soruşturmasında gazeteci Ercan Gün’ün de haberdar olduğu öne sürüldü.
O dönem İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Yunus Dolar’ın beyanlarına yer verilen iddianamede, Dolar’ın, geçmişten tanıdığı Zaman gazetesinde emniyet muhabirliği yapan ve daha sonra FOX TV’de çalışan Ercan Gün’e bu durumu sorduğunu, Gün’ün de kendisine “MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılması olayının Amerika’da Fetullah Gülen’in de dahil olduğu 12 kişilik bir istişare heyetinden geçtikten sonra Gülen’in talimatıyla gerçekleştiğini, söz konusu istişarede 3 kişinin MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılmaması, Gülen’in de içerisinde yer aldığı 9 kişinin ifadeye çağrılması yönünde oy kullandığını söylediğini” iddia edildi.
Gazeteci Şüpheli Gün’ün “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olan olaydan dahi haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğu, Gülen’in aldığı kararlardan ve verdiği talimatlarından doğrudan bilgi sahibi olabilecek derinlik ve yoğunlukta örgütsel eylemlerde bulunduğunun anlaşıldığı” savunuldu.
Gazeteci Ercan Gün hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Gün’ün tutuklu sanık olarak bulunduğu Hrant Dink cinayeti davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine birleştirilmesi talebiyle gönderildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder