26 Haziran 2019 Çarşamba

Bakan da kendine saray yaptırmak istiyor

İstanbul’daki tarihi köşk ve sarayları kendine tahsis ettiren Erdoğan’a özenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’daki tarihi bir liseye el koymak istediği ortaya çıktı.

BOLD – CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Lisesinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından el konulmak istendiğini öne sürdü. Zeybek, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

121 YILLIK BİNA

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Lisesinin tarihî binalarına Dışişleri Bakanlığı tarafından lojman ve konukevi olarak kullanılmak üzere el konulacağını öne sürdü. Konu ile ilgili haberlerin yerel basında yer aldığını hatırlatan Zeybek, “1898 yılında Antalya İdadisi olarak eğitim hayatına başlayan Antalya Lisesi şehrin kültürel mirasıdır. Antalya Lisesinin tarihî binalarının Dışişleri Bakanlığına tahsis söylentileri kabul edilemez” dedi.

RANT UĞRUNA TARİHİ BİNALARI YIKTILAR

AKP iktidarının şehirlerin merkezinde bulunan tarihî binaları rant uğruna yıktığını belirten Zeybek, “Geriye kalan az sayıda tarihî binayı amacı dışında sahiplenmeye çalışmaktadır. Tarihî binaları yıkmaz ve usulünce restore ederseniz her kuruma yetecek kadar binaya sahip olabilirsiniz. Antalyalı olan Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu’nun Antalya Lisesinin tarihî binalarına sahip çıkacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder