26 Haziran 2019 Çarşamba

Erdoğan yeni parti çalışmalarına ilişkin konuştu: Sırtımızdan hançerlendik

Tayyip Erdoğan, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurması beklenen iki yeni partiye ilişkin konuştu. Erdoğan yeni partiler için “sırtımızdan hançerlendik” yorumu yaptı.

BOLD  – İstanbul seçimlerinin ardından MYK’yı toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde partisinin küskünlerinin kuracağı parti çalışmaları da vardı. Erdoğan’ın burada kurmaylarına Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül’ü kastederek “Sırtımızdan hançerlediler” dediği öğrenildi.

MUHALİFLERİN ÇALIŞMALARI HIZLANDI

23 Haziran’da AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinde aldığı büyük yenilginin ardından AKP’li muhaliflerin parti kurma çalışmaları hızlandı. Son günlerde kulislere yansıyan bilgilere göre Ali Babacan parti kurmak için harekete geçti.

BABACAN BİR İKİ HAFTA İÇİNDE AÇIKLAYACAK

Erdoğan, Babacan’la yakın bir zamanda bir görüşme yaptığı bilgisini de kurmaylarıyla paylaştı. Babacan’ın partisinden ayrılma isteğini Erdoğan’a ilettiği bilgisi kurmaylarına aktarıldı. Ali Babacan’ın bir hafta içerisinde partisinden ayrılacağını kamuoyuna duyuracağı belirtiliyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Ali Babacan’ın kuracağı partiyi desteklediği biliniyor.

DAVUTOĞLU PARTİ SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Cumhuriyet’in kulis haberine göre, AKP’li küskünler ve muhaliflerin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu liderliğinde iki ayrı parti kurma hazırlığında olduğu artık biliniyor. Eski başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamalarda “ya yeni bir hâl ya da izmihlâl” diyerek parti kuracağının sinyalini vermişti.

AA’nın eski Genel Müdürü Öztürk: Ali Babacan, Erdoğan’a AKP’den ayrılacağını söyledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder