29 Haziran 2019 Cumartesi

Saray’ın Yüksek İstişare Kurulunun ilk işi maaşlarına 5 bin lira zam yapmak oldu

Türkiye’nin sorunlarının masaya yatırılacağı üst düzey merci olan Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Yüksek İstişare Kurulunun ilk icraatı, üyelerin 13 bin lira olan maaşlarının 18 bin liraya çıkarılması oldu.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı bünyesinde eski üst düzey devlet görevlilerinden oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu, sadece bir ay önce kuruldu. 15 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile faaliyetlerine başladı. Resmi kuruluş gerekçesi ‘millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade etmek’ olarak açıklandı. Kurul ilk toplantısını Japonya’ya gitmesinden hemen önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yaptı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre bir saat süren toplantıya, AKP’li TBMM eski başkanları da olan YİK üyeleri Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ile ANAP’lı eski başkan Yıldırım Akbulut katıldı. Üyelere imzalatılan ilk sözleşmede maaşın 13 bin lira olarak belirlendiği, daha sonra ise 18 bin liraya çıkartıldığı öğrenildi.

Kurul üyelerinden Cemil Çiçek bu görevinden dolayı alacağı maaşı bağışlayacağını açıklamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder