27 Haziran 2019 Perşembe

HDP’li Çiçek: Kürtler demokrasi ittifakı için sandığa gitti

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, Kürt halkının üçüncü yolu geliştirmek, demokrasi ittifakına şans vermek ve iktidarı geriletmek için sandığa gittiğini söyledi.

BOLD – CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun, yüzde 9 farkla kazandığı İstanbul seçimlerinde, 31 Mart seçimlerine oranla 23 Haziran’da sandığa giden Kürt seçmen sayısı arttı. Çiçek, Kürtlerin tutumunun iktidara bir mesaj olduğunu dile getirdi.

TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE DUR DENİLDİ

Çiçek şunları kaydetti: “Türkiye halkları tek adam diktatörlüğüne, baskı politikalarına ve anti demokratik uygulamalara dur dedi. İstanbul seçimleri Türkiye’de adaletten yana olanlarla adaletsizliği dayatanların politik bir mücadele hattıydı” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN PARTİLER MİLYONLARA KULAK KABARTMALI

MA’nın haberine göre, İstanbul seçim sonuçlarının Türkiye’de demokratikleşmeye dönük toplumsal umudu artırdığına dikkat çeken Çiçek, “17 yıllık AKP, yan yana gelinmez denilenleri de yan yana getirdi. Partiler üstü bir toplumsal buluşmaya sahne oldu. Mühürde ortaklaşanların kalıcı bir demokrasi ittifakında ortaklaşması lazım. Bütün partilerin toplumsal muhalefet dinamiklerine, demokrasiyi talep eden kolektiflere ve milyonlara kulak kabartması gerekiyor” dedi.

PARTİLERİ DEMOKRATİK DÖNÜŞÜME ZORLAYACAĞIZ

Çiçek şunları dile getirdi: “Üçüncü yol dedik, demokrasi dedik. Türkiye’de üçüncü yol ve demokrasi ittifakında toplumsal zeminin dinamiklerinin oluştuğunu görüyoruz. Buradan yola çıkarak partileri, toplumu ve devleti demokratik dönüşüme zorlayacak bir toplumsal hareketi örgütlemeyi düşünüyoruz.”

KÜRTLER BAŞKA BİR OKUMA YAPTI

Tayyip Erdoğan’ın, Öcalan’a yönelik söylemlerini de hatırlatan Çiçek, şunları dile getirdi: “Sayın Öcalan’ın mektubu üzerinden spekülatif yaklaşımların temel amacı belki Kürt halkı özelinde sandıktan soğutmaktı. Ama Kürtler hakim egemen okumanın dışında başka bir okuma yaptı. Çünkü Kürtler Sayın Öcalan’ı çok iyi tanıyor. Daha düne kadar binlerce insan Öcalan için açlık grevindeydi ve Öcalan’ın bir sözüyle bu süreç sona erdi. Yani bu kadar balık hafızalı olmamak gerekiyor.”

HDP ‘Demokrasi ittifakı ve Demokratik Anayasa’ için herekete geçiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder