28 Haziran 2019 Cuma

Cübbeli Ahmet’in İmamoğlu çarkı

23 Haziran seçimlerinden 3 gün önce yaptığı sohbette AKP’li Binali Yıldırım’ı açıkça desteklediğini belirten Ahmet Mahmut Ünlü, “‘Binali Bey’e ‘ben kaybettirdim’ diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. Fıkıhla fetva veriyorum. Fıkıh heyetiyle görüştüm, Ulemayla istişare ettim.” sözleri nedeniyle tepki toplamıştı.

SEÇİMDEN SONRA DEĞİŞTİRDİ

İsmailağa Cemaati ve Cübbeli Ahmet olarak Binali Yıldırım’a destek verdiklerini ve bu desteğin nedenini de açıkladıklarını ifade eden Cübbeli, Saymaz’ın dediği gibi İmamoğlu’na verilen oylar için haram fetvası vermediğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’na oy vermenin haram olduğu yönünde bir sözü hatırlamadığını yine de arkadaşlarına yaptığı konuşmaları incelemelerini istediğini söyleyen Cübbeli, konuşmasında böyle bir bölüm bulunmadığını anlattı.

İşte Cübbeli’nin o sözleri:

“Hoppala… Şimdi ben bunu konuşmalarımda hatırlamadım. Sonra arkadaşlara sordum. Onlar not alırlar. Bazen iki-üç saat konuşuyorum, hızlı konuşuyorum. Biz böyle bir şey bulamadık. İmamoğlu’na oy vermek haramdır dediğim noktayı ya tweetim vardır ya sesim vardır. Onu bulmasını istiyorum. Bunu bulamazsan ne duruma düşüyor? Artık kendisi bulsun.”

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder