27 Haziran 2019 Perşembe

‘Barışın Sesi’ olmak için Türkiyeli mültecilerle birlikte

Aktivist Elizabeth Arif-Fear, ‘Barışın Sesi’ oldu. Türkiye’deki baskıcı hukuksuz uygulamalar nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalarak Yunanistan’a geçen insanların acılarını duyuruyor.

BOLD – Elizabeth Arif-Fear İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ‘Voice Of Salam’ın, yani ‘Barışın Sesi’ adlı insan hakları platformunun kurucusu… Platform; çocuk evliliği, modern kölelik, Müslüman- Yahudi ilişkileri, anti-semitizm ve İslamafobi gibi birçok konuda insan hakları ve dinler arası ilişkiler alanında çalışmalara imza atıyor. Ödüllü bir yazar da olan Fear, Yunanistan’da bulunan Türkiyeli mültecileri ziyaret ederek onların sesi olmaya çalışıyor.

 

Yaklaşık 20 kişiyle buluştuğunu ve konuştuğunu belirten Elizabeth Arif-Fear, 2-14 yaş aralığındaki küçücük çocukların babalarından ayrı olduğunu vurgulayarak “Birçok anne de eşlerinden ayrı. Bu ne kadar yürek parçalayıcı bir durum” diyor. Fear şunları dile getiriyor:

BU GÜÇLÜ KADINLAR…

“Bir kadın, Türkiye’nin baskısı yüzünden eşinden ayrılarak çocukları ile kaçmak zorunda kalıyor. Eşi de kendisi de hakim. Meriç’ten yasa dışı yollarla çocuğu ile Yunanistan’a kaçıyor. Bu kadın yaklaşık 2 yıldır eşini göremiyor. Çocuklar artık babalarını biraz daha görmezlerse onu tanıyamazlar. Ve şu anda Yunanistan’da çocuklarıyla birlikte Avrupaya sığınma talebinde bulunmayı umut ediyor. Bir diğer kadının ise kocası hapiste; o da çocuklarıyla ülkeyi terk etmek zorunda bırakılıyor. Bu güçlü kadınlar ve ailelerinin acılarını görebiliyoruz. Bu gerçekten sarsıcı.”

Fear, ziyaretindeki gözlemlerini ve duygularını şahsi bloğunda 26 Haziran’da “İltica başvurusu bir insan hakkıdır. Öyleyse neden sığınmacılar şeytanlaştırılıyor?” başlığıyla paylaştı.

Hazırladığı videoda da Yunanistan’daki manzarayı gözler önüne serdi.

Our Founder Liz recently travelled to Athens to meet asylum seekers from Turkey who had fled persecution: (threats of)…

Gepostet von Voice of Salam am Donnerstag, 27. Juni 2019

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder