31 Aralık 2018 Pazartesi

Bylock’u delil olmaktan çıkaran uluslararası yeni belge

Litvanya Meclisi’nin oluşturduğu Bylock Komisyonu, Server Şirketi ile görüşerek raporunu hazırladı. Human Rights Defenders avukatı: “Bylock artık delil olmaktan çok uzak” dedi.
Human Rights Defenders Yön. Kur. Üyesi Av. Fatih Şahinler ‘Bylock’ gerekçesiyle tutuklanan ya da hakkında soruşturma yürütülen binlerce kişiyi ilgilendirecek önemli bir belge paylaştı.
Avukat Şahiner’in Samanyoluhaber‘e aktardığına göre; Litvanya Meclisi’nin oluşturduğu komisyona bilgi veren Server şirketi ve Litvanya Veri güvenliği kurumu MİT’e veya herhangi bir kuruma bilgi verilmediğini açıkladı.
Bu belgeyle ‘Bylock’ verilerinin tamamen hukuksuz ve dayanaksız olduğu, elde böyle bir veri varsa bunun da yasal olmayan yollarla elde edildiği için mahkemelere delil olarak sunulamayacağı, uluslararası bir belgeyle de ortaya çıkmış oldu .
ByLock kullanıcısı olarak MİT ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma evraklarına koyduğu bilgilerde  Litvanya’daki serverlardan elde edildiğini belirtmişti. Ancak bu bilgilerin nasıl getirildiği konusu boşluktaydı.
Human Rights Defenders derneğinde dava dosyalarıyla ilgili geniş bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Fatih Şahinler , Litvanya’dan getirildiği iddia edilen  verilerin kanunsuz, sağlıksız ve delil olma özelliğinin olmadığını Litvanya Meclisi’nde oluşturulan komisyonun da kabul ettiğini söyledi.
Şahiner bu durumda artık Bylock delili denilen şeylerin mahkemelere sunulamayacağını ve delil olmaktan çok uzak olduğunun kanıtlanmış olduğunu söyledi.
medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder