31 Aralık 2018 Pazartesi

Erdoğan Trump’a söz verdi, polis IŞİD’lileri toplamaya başladı

Mersin’de polis ekiplerinin yeni yıl öncesi yaptığı operasyonda, DEAŞ üyesi oldukları öne sürülen 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin polisi IŞİD üyelerinin kentte yılbaşı kutlamaları ve alışveriş merkezlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, düzenlediği operasyonda 16 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken, operasyon yapılan adreslerde çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Çorum’da, polis ekiplerince terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonlarda, 5 Irak uyruklu gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4 kişinin daha arandığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı olduğu öne sürülen 9 Irak uyruklu hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlarda, 5 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Polis ekipleri, evlerde yapılan aramalarda, dijital materyaller de ele geçirdi. Operasyon kapsamında 4 kişinin daha arandığı belirtildi.

Hatay’da da eylem hazırlığında oldukları belirtilen, IŞİD şüphelisi 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Hatay Emniyetü Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ile MİT tarafından düzenlenen ortak operasyonlarda Hatay’ın merkez Antakya, Reyhanlı, Erzin ve Kumlu ilçelerinde, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları belirtilen 9 kişi gözaltına alındı. Hatay’da yeni yıl öncesi eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddia edilen 1’İ Türk, 8’i Suriye uyruklu 9 zanlının emniyetteki sorguları sürüyor.

Elazıg’da ise IŞİD içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen 7 şüpheli, gözaltına alındı.

Elazığ polisi IŞİD mensuplarına yönelik 2 ayrı operasyon düzenlendi. 2’si Türk, 5’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Kocali’de de IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda daha önce örgütte bomba ve patlayıcı düzenek sorumlusu olan Suriye uyruklu S.C. ve 3 kişi gözaltına alındı.

Daha önce terör örgütünde bomba ve patlayıcı düzenek sorumlusu olan S.C., A.N.E.A. ve A.S. isimli Suriye uyruklu 3 kişi ile H.E.’nin Gebze, Körfez ve Derince ilçelerinde bulunan evlerine sabah saatlerinde baskın düzenledi. Özel harekat polisleri uyarılara rağmen açılmayan kapıları kırarak içeri girdi. Polisin düzenlediği baskınla 4 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Terörle mücadele şubesine götürülen 4 kişi ile ilgili işlemler devam ediyor.

İzmir’de ise yılbaşı öncesi IŞİD terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yüklü miktarda para ve sarı yelekler ele geçirildiği öne sürüldü.

Konya’da da polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ileri sürülen 5 Suriyeli gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda ise örgüte ait dokümanlar ele geçirildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 5 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İstanbul ve Kocaeli’deki eğlence mekanlarına yönelik yılbaşı akşamı için eylem hazırlığında olduğu öne sürülen terör örgütü IŞİD üyeleriyle bağlantıları bulunan Çeçenistan uyruklu 1’i kadın 3 kişi yakalandı. Gözaltına alınanların, işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.

Adana’da, polis ekiplerince terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı.12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haklarında gözaltı kararı olan bazı şüphelilerin ise Suriye’de örgüt içinde faaliyet gösterdiği iddia edildi. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülürken, firari olanların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder