31 Aralık 2018 Pazartesi

Fransa kazandı, Aziz Yıldırım kaybetti, Arda Turan tükendi

2018 yılını geride bırakırken Dünya’da ve Türkiye’de spor adına bir çok önemli gelişme yaşandı. Sporda yılın en büyük organizasyonu Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası oldu. Türkiye’de ise Fatih Terim 7’inci şampiyonluk kupasını kaldırdı. Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlık koltuğunu Ali Koç’a bıraktı. Arda Turan futbolu dışı olaylar gündeme geldi. Lebron James Lakers’ın, Ronaldo Juventus’un yolunu tuttu. İşte 2018’de dikkat çeken olaylar.

Arda Turan yan hakemi iteklediği, hakaret ve tehdit ettiği için toplam 16 maç ceza almıştı. 

ARDA TURAN REKOR CEZA ALDI

2018 yılının başında Başakşehir, Arda Turan’ı 2.5 yıllığına Barcelona’dan kiraladı. Flaş transfer Türkiye’de de Avrupa’da geniş yankı uyandırdı. Ancak sonraki süreç Arda Turan için çok da parlak geçmedi.

Başakşehir’in Süper Lig’de Sivasspor ile oynadığı maçta Arda Turan, faul pozisyonu sonrası yan hakemin kararına tepki gösterip, hakemin üstüne yürüdü ve itti. Maçın hakemi bu davranış sonrası Arda’ya kırmızı kart gösterdi ve oyundan attı.

16 MAÇ CEZA ALDI, ŞARKICI BERKAY’I  YUMRUKLADI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK), Arda Turan’a, hakeme yönelik saldırısı sonrası gördüğü kırmızı kart nedeniyle 10, ihracından sonra hakeme hakaret ve tehdit sebebiyle 6 maç olmak üzere toplam 16 müsabakadan men cezası verdi.

Arda Turan’ın şarkıcı Berkay Şahin ile yaşadığı kavga da gündemden düşmedi. Gece kulübünde Berkay’ın burnunu kıran tecrübeli futbolcu, silahlı bir şekilde hastaneyi basarak tehdit etmesinin görüntüleri de ortaya çıktı. Olayın Arda Turan, Berkay’ın eşi Özlem Şahin’e “Çok güzel bir kızsın, bekar olsam seni kaçırmazdım” sözleri üzerine çıktığı iddia edildi.

Ali Koç 20 bin 736 geçerli oyun 16 bin 92’sini alarak 37’inci başkan olarak koltuğa oturdu

ALİ KOÇ KAZANDI, AZİZ YILDIRIM DÖNEMİ BİTTİ

2018 yılında Fenerbahçe’de büyük bir değişim yaşandı. Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlık süreci sona erdi. Ali Koç 20 bin 736 geçerli oyun 16 bin 92’sini alarak 37’inci başkan olarak koltuğa oturdu. Aziz Yıldırım ise üyelerin sadece 4 bin 644 oyunu alabildi. 15 Şubat 1998’de başkan seçilen Yıldırım, daha öncesinde 12 seçimi kazanmıştı.

Ali Koç, 31 Mayıs 2018 itibarıyla Sarı-Lacivertli kulübün borcunun 621 milyon Euro olduğunu açıkladı. Ayrıca Loca, TFF yayın, Spor Toto gelirleri, Fenerium alacakları ve muhtelif reklam gelirleri de 2023 yılında dek temlikli olduğu Koç tarafından açıklandı.

Tribünden atılan bir madde nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kafası yarıldı ve hastahaneye kaldırıldı.

ŞENOL GÜNEŞ’İN KAFASI YARILDI

Futbol sahalarında görmek istemediğimiz olaylardan biri de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında yaşandı. Karşılaşmanın 57’inci dakikasında çıkan olaylar nedeniyle müsabaka tatil edildi. Tribünden atılan bir madde nedeniyle Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in kafası yarıldı ve hastahaneye kaldırıldı.

Karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, Güneş hastahaneye kaldırılınca derbiyi iptal etti. Sonrasında TFF maçın kaldığı yerden devam etmesine karar verdi. Ancak Siyah-Beyazlı kulüp taraftarının da destek vermesi ile derbiye çıkmama kararı aldı. Beşiktaş hükmen mağlup sayıldı. Bir sonraki sezon ise kupadan men edildi.

Fatih Terim 7’inci kez Galatasaray’ın başında şampiyonluk yaşadı.

FATİH TERİM GALATASARAY’LA 7. KEZ ŞAMPİYON

Türkiye A Milli Takımı’ndan ayrılan Fatih Terim 1905 liralık sembolik bir rakamla Galatasaray’la sözleşme imzaladı. ‘Nerede kalmıştık” diyerek İgor Tudor’un yerine göreve başlayan Terim, sezon sonu şampiyonluk ipini göğüsledi.

Sarı-Kırmızılı kulüp 21’inci şampiyonluğunu elde ederken Fatih Terim’de yeni bir rekora imza attı. Tecrübeli çalıştırıcı kariyerinin 7’inci şampiyonluğu yine Galatasaray’la birlikte yaşadı.

RUSYA’DA DÜNYA KUPASINI FRANSA KAZANDI

Dünya’nın en büyük futbol organizasyonu olan Dünya Kupası’na Rusya ev sahipliği yaptı. 2018 Dünya Kupası finalini Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa kazandı. Fransa, tarihinde ikinci kez Dünya Kupası’nı müzesine götürme başarısını elde etti.

Başkent Moskova’daki Luzhniki Stadı’nda oynanan maçta Fransa’ya şampiyonluğu getiren golleri 18. dakikada Mandzukic (kk), 38. dakikada penaltıdan Griezmann, 59. dakikada Pogba, 65. dakikada Mbappe kaydetti. Hırvatistan’ın golleri ise 28. dakikada Perisic ve 69 dakikada Mandzukic’ten geldi. Bu turnuvada uygulanan Video Hakem Sistemi (VAR) maçların hatasıza yakın yönetilmesini sağladı.

Dünya Kupası’nın en iyi oyuncusu ise Hırvatistan’ın yıldızı Luka Modric seçildi. 7 maçta 2 gol 1 asistlik performans Modric’i zirveye taşıdı.

2018 Dünya Kupası finalini Hırvatistan’ı 4-2 yenen Fransa kazandı. Fransa, 2’inci kez Dünya Kupası’nı müzesine götürdü.

REAL MADRİD ÜST ÜSTE 3. KEZ ZİRVEDE

Avrupa’nın en büyüğü yine Real Madrid oldu. Son üç şampiyonlar Ligi finalini kazanan Real Madrid bir büyük başarışa daha imza attı. Ukrayna’nın Kiev şehrinde oynanan maçta İngiltere’nin Liverpool ekibini 3-1 yenen İspanyol ekibi üst üste 3’üncü kez kupayı müzesine taşıdı. Mor-Menekşe’lerin gollerini Benzema ve Bale(2) kaydetti. İngiliz ekibinin tek sayısı ise Mane’den geldi.

LEBRON JAMES LAKERS’A GEÇTİ

NBA’de 2018’de dev bir transfer gerçekleşti. Şimdiden NBA’in efsaneleri arasına giren LeBron James, Los Angeles Lakers’ta oynama hayalini gerçekleştirdi. Cleveland Cavaliers’tan ayrılan 33 yaşındaki James, Lakers ile 154 milyon dolar karşılığında 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Son yıllarda eski başarılarından uzakta kalan Lakers, LeBron ile birlikte yeni bir yapılanmaya gitti.

Cleveland Cavaliers’tan ayrılan 33 yaşındaki James, Lakers ile 154 milyon dolar karşılığında 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

EFSANE 22 YIL SONRA BIRAKTI

Arsenal’le adeta bütünleşen ve ayrılmaz bir ikili haline gelen Arsen Wenger 2018’de Londra ekibine veda etti. Wenger, görev yaptığı 22 yılda biri namağlup olmak üzere 3 kez Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. 68 yaşındaki Fransız çalıştırıcı 823 kezle Premier Lig’de en fazla maça çıkan teknik adam oldu. Federasyon Kupası’nda 7 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Wenger, kupayı en çok kazanan teknik adam unvanını elde etti.

Ancak uzun süre şampiyonluk gelmeyince ve taraftarın da değişim baskısı Wenger’in yıllarını verdiği Arsenal’e veda etmesine neden oldu.

Arsene Wenger, görev yaptığı 22 yılda biri namağlup olmak üzere 3 kez Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. 823 maça çıktı.

RONALDO, REAL’DEN AYRILDI JUVENTUS’A GİTTİ

Dünya’nın en popüler futbolcularının başında gelen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, radikal bir karar alarak İspanya’nın Real Madrid takımından ayrıldı. Golcü oyuncu, İtalya’nın Juventus ekibine imza attı. Juventus, Portekizli yıldız için Real Madrid’e iki sezon içinde 100 milyon Euro bonservis ödeyecek.

Juventus 4 yıllık sözleşme imzalayan 33 yaşındaki yıldız oyuncu, Real Madrid ile büyük başarılara imza attı. 2009’dan Real’e gelen Ronaldo 438 karşılaşmada 450 gol ve 131 asistlik performans sergiledi. Ronaldo toplam 16 kupa kaldırdı. 4 Şampiyonlar Ligi, 3 Dünya Kulüpler Kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 2 La Liga, 2 Kral Kupası ve 2 de İspanya Süper Kupası sevinci yaşadı.

Ronaldo Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’a attığı röveşata golü ile dikkat çekmişti.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder