31 Aralık 2018 Pazartesi

Soylu’ya göre yeni rejim: Meclis’teki sayılar önemsiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran’da yürürlüğe giren anayasal düzenlemeleri “istiklal sistemi” diye niteleyerek “Artık koalisyonlar, Meclis’teki sayılar bir önem taşımamakta” dedi.

Tunceli’de temaslarda bulunan Soylu, AKP il başkanlığına yaptığı ziyarette yerel seçim ve siyasi gelecekle ilgili görüşlerini paylaştı.

“ERDOĞAN’A TOPU VERECEKSİNİZ, 4.5 YIL BOYUNCA GOL ATACAK; O GOL ATTIKÇA MİLLETİMİZ HOP OTURUP HOP KALKACAK”

Soylu, şunları söyledi:

“Bu yeni sistemde Türkiye artık eskisi gibi hükümetlerin yıkılıp bozulacağı, birtakım operasyonlarla alt üst edilebileceği bir anlayış yoktur. Bu sistemde cumhurbaşkanı seçildi mi 5 yıl görevde. Artık koalisyonlar, Meclis’teki sayılar bir önem taşımamaktadır. Bu yeni sistem, bir istiklal sistemidir. Hesabını, kitabını, planını yaptım mı, bu planını 5 yıl boyunca yürütebileceğin bir sistemdir.

Türkiye son dört yılda altı seçim geçirdi. Şimdi 7’ncisine gidiyoruz. Ama bir daha 4,5 yıl seçim olmayacak. Tayyip Erdoğan’ın ayağına topu vereceksiniz, tam 4,5 yıl boyunca sahada bir CHP’ye gol atacak, bir PKK’ya gol atacak, bir Türkiye’yi geri bırakmaya çalışan o dışarıdaki zihniyetlerin tamamına gol atacak. O gol attıkça, milletimiz hop oturup hop kalkacak. Sevinciyle, heyecanıyla, geleceğiyle çocuklarımız yarınını kucaklayacak.

Hiç merak etmeyin. Önümüzdeki 4,5 yıl seçimsiz, tartışmasız, 2023, 2053, 2071 hedeflerine yönelik adımların atılacağı yıl olacak. Öyle ekonomide de seçim var, acaba ne olacak, AK Parti alacak mı, alamayacak mı, acaba ‘cumhur ittifakı’ başarılı olacak mı olamayacak mı diye bir endişenin olmayacağı, tam 4,5 yıl boyunca Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun kalesine golleri peşi peşine atacağı bir 4,5 yılı hep beraber yaşayacağız. Hizmetlerle, zenginleşmeyle, demokrasiyle ve özgürlükle.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder