10 Aralık 2021 Cuma

Adalet Bakanlığı sözlü sınavla personel alacağını duyurdu: TÜGVA’da liste telaşı

Kamuda en fazla personel alımı yapan kurum olan Adalet Bakanlığı, sözlü sınavla 200 personel alımı için ilan yayınladı. Bakanlık, daha önce de 1000 hakim-savcı ile 12 bin 400 personel alacağını açıklamıştı.

BOLD – Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerine, sözlü sınavla kadrolu 200 personel alımı yapılacak.

ALIMLAR SÖZLÜ SINAVLA YAPILACAK

Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, “Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinde istihdam edilecek 50 psikolog, 30 pedagog ve 120 sosyal çalışmacı personeli, sözlü sınav sonucuna göre alınacak.

İSTENEN BELGELER DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresinden e-Devlet şifresi ile yapacak. Başvurular 13 Aralık’ta başlayıp, 27 Aralık’ta sona erecek. Başvurular için gerekli koşullar, istenilen belgeler, sınav süreci ile ilgili diğer bilgiler Bakanlığın “www.adalet.gov.tr” internet adresinde yer alacak.

2022’DE 12 BİN 400 PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanlığı gelecek yıl 12 bin 400 personel alacak. Bu konudaki açıklamayı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçen ay Meclis’te yaptığı açıklamada “2022 yılında 12 bin 400 yeni personel alacağız. Bu konudaki planlamamızı tamamladık. Bu sayının artırılması yönünde çalışmalarımızı da sürdüreceğiz” demişti.

1000 HAKİM-SAVCI ALIMI

Adalet Bakanlığı geçen yaptığı açıklama ile bu ay içerisinde bin hakim savcı alacağını açıklamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre bakanlıkça yazılı sınav ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 100’ü avukatlık mesleğinden olmak üzere 900 adli yargı hakim ve savcı adayı ile 100 idari yargı hakim adayı alınacak. Yazılı sınav 25-26 Aralık’ta yapılacak. Yazılı sonrasında yapılacak mülakatta başarılı olanlar görevlerine başlayacak.

PERSONEL ALIMLARI ERDOĞANLARIN VAKFI TÜGVA’DAN

Gazeteci Metin Cihan, kendisine eski bir TÜGVA çalışanının ilettiğini belirttiği ‘kadrolaşma listelerini’ önceki ay sosyal medya hesabından açıkladı. Cihan’ın paylaştığı listede çok sayıda kişinin, Adalet Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığı’na farklı kademelerde girecekleri mülakatlar, tarihi ve yeri yer alıyor. Listede yer alan kişilerin “referansları” arasında TÜGVA’nın farklı kademelerinde bulunan kişiler ve AKP milletvekilleri de bulunuyor.

İnsan Hakları Günü’nde 29 kişiye gözaltı: Öğretmen, ev hanımı ve doktor var

 

Adalet Bakanlığı sözlü sınavla personel alacağını duyurdu: TÜGVA’da liste telaşı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder