6 Aralık 2021 Pazartesi

Arkadaşlar ‘Yeliz’ konuşuyor

TBMM Genel Kurul’da başlayan 2022 yılı bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, sözünü kesen AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı’yı işaret ederek, “Arkadaşlar Yeliz konuşuyor” dedi. Kılıçdaroğlu’nun sözleri vekilleri kahkahaya boğdu. Kılıçdaroğlu’nun konuştuğu sırada yaptığı el hareketleri de gecenin en çok konuşulan konusu oldu.

BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın konuşması ile başlayan 2022 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’da bulunması dolayısıyla, bütçe sunumunu Oktay’ın yapması tepki çekti.

Görüşmelerde eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar HDP adına görüş bildirdi. Sancar konuşmasında Katarlı bakanın sözlerini hatırlatarak, “Katar Dışişleri Bakanı’nın sözü, ‘Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz.’ Bunlar nedir, bu fırsatlar… Bu ülkenin emekçi halklarının biriktirdiği kaynakların yok pahasına peşkeş çekilmesidir. İşte ülkeyi satmak diyorsanız budur. Buna dur diyecek gücümüz var” dedi.

hdp mithat sancar

Buldan ise, “Bu bütçe iktidarınızın son bütçesidir. Dönüşü olmayan gidiş bütçenizdir” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM GENEL KURUL’DA KAHKAHA TUFANI

Görüşmelere CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması damga vurdu. Hazırlanan bütçenin Türkiye’ye kumpas olduğunu savunan Kılıçdaroğlu ‘hayır diyeceklerini açıkladı.

Bu bütçe ile ülkenin fakirleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe, milletin alın terini sömüren bir bütçedir. Bu bütçe, fakirden alıp zengine veren bir bütçedir. Bu bütçe Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin fakirleştiren bir bütçedir” diye konuştu.

45 dakika süren ve gergin geçen konuşma AKP’liler tarafından sık sık kesildi. Kılıçdaroğlu, sözünü kesen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’ya verdiği cevapla, Genel Kurulu kahkahaya boğdu. Kılıçdaroğlu, Çamlı’nın sözünü kesmesi sonrası CHP sıralarına dönerek ”Arkadaşlar Yeliz konuşuyor” dedi. Olay kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

AKP Milletvekili ve Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı’nın, Yeliz Adeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı daha önce ortaya çıkmıştı. Trollük yaptığı ortaya çıkan Çamlı, hesabı kapattı. Bu olayın ardından muhalif milletvekilleri Çamlı’yı ‘Yeliz’ ismiyle de anlamaya başladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN EL HAREKETİ

Döviz kurudaki hızlı yükselişin borçlarla birlikte, AB ve ABD’deki enflasyonları da vatandaşa yüklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu sözleri sarf ederken bir de el hareketi yaptı. Bu harekette gecenin en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

https://www.boldmedya.com/2021/12/06/19-yildir-gitmemek-icin-her-seyi-yaptilar-bombali-arac-baslangic-mi/

Arkadaşlar ‘Yeliz’ konuşuyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder