6 Aralık 2021 Pazartesi

Saray’ın adamı Feyzioğlu azledildi

Saray’a yakınlığı nedeniyle eleştirilen Metin Feyzioğlu, bir yıl ertelenen seçimlerde meslektaşları tarafından azledildi. Feyzioğlu, görevi sırasında avukatların değil, Saray’ın isteklerini yerine getirdiği için tepki çekmişti.

BOLD ANALİZ – Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek ertelenen olağan genel kurulu nihayet yapıldı. Seçimlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen mevcut başkan Metin Feyzioğlu çoğunluğun oyunu alamayarak seçimleri kaybetti. Barolar Birliği’nin yeni başkanı Saray’a muhalefeti ile bilinen Erinç Sağkan oldu.

O SARAYLARI BİR GÜN BAŞLARINA ÇÖKECEK

10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümünde Feyzioğlu’nun yaptığı eleştirel konuşmaya dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan “Böyle edepsizlik olmaz” deyip salonu terk etmişi. Feyzioğlu Saray’a yönelik eleştirilerine 2015 yılında da sürdürdü ve 2015-2016 adli yıl açılış programında “Adalet mülkün temelidir. Adalet sistemini çökertenler ne kadar ihtişamlı saraylarda, binalarda otururlarsa otursunlar göreceksiniz o sarayları ve o binaları bir gün başlarına çökecek” ifadelerini kullanmıştı.

KISA SÜREDE SARAY’IN KUKLASI OLDU

15 Temmuz sonrasında Saray’la arasını düzelten Feyzioğlu’nun kısa sürede AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hayranlığına kadar yükselmesi baroların tepkisini çekti. Barolar, 2019 yılında Saray’da yapılan adli açılış törenini boykot ederken, Feyzioğlu’nun baroları yalnız bırakıp törene katılarak Erdoğan’ı ateşli bir şekilde alkışlaması hafızalara kazındı.

BAROLARI BÖLEN ERDOĞAN’I DESTEKLEDİ

2019 adli yıl açılış törenini boykot eden barolara AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan sert tepki geldi. Baroların seçim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “İlk çözmemiz gereken meselelerden biri, tüm meslek teşekküllerinin seçim yöntemlerinin, temsili demokrasiye uygun hale getirilmesidir” dedi. Baroların karşı çıktığı çoklu baro düzenlemesi hayata geçirildi. Düzenlemeye Feyzioğlu’nun destek vermesi dikkat çekti.

ERTELENEN SEÇİMLER DE FEYZİOĞLU’NU KURTARAMADI

Normal şartlarda geçen yıl yapılması gereken Türkiye Barolar Birliği Olağan Genel Kurulu koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek ertelendi. Barolar Birliği’nin genel kurulunun ertelendiği dönemde ise AKP lebalep dolu salonlarda kongre yapmaya devam etti. Sonuçta bir yıllık erteleme de Feyzioğlu’nu kurtaramadı. Dün yapılan seçimlerde baroların büyük kısmının desteğini alıp ortak aday gösterilen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, oyların büyük kısmını alarak Türkiye Barolar Birliği’nin yeni başkanı oldu.

Yüzde 30’un altına düşen Erdoğan meydandaki CHP’lileri saydırıyor

Saray’ın adamı Feyzioğlu azledildi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder