5 Aralık 2021 Pazar

Kılıçdaroğlu’ndan ilginç sözler: Erdoğan iktidarı bırakmak istemeyecek

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılçdaoğlu, “Toplumun büyük bir kesmi, AKPnin gidici olduğu fikrini benimsedi” dedi. Ancak Kılıçdaroğlu’na göre Erdoğan iktidarı bırakmak istemeyecek.

BOLD – İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısında rekor değer kaybı, ekonomideki kötü gidişat ve hayat pahalılığı ile ilgili kapsamlı bir analiz yayınladı. Analizde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşlerine de yer verildi.

CHP LİDERİ CESARETİN TADINA VARDI

‘CHP lideri son dönemde yeni bir cesaretin tadına vardı’ diyen Financial Times, Kılıçdaroğlu’nun ‘Toplumun büyük bir kesmi, AKPnin gidici olduğu fikrini benimsedi’ sözlerine yer verdi.

“Muhalefet lideri, Erdoğan’a meydan okumak için olağan dışı bir ittifakın şekillenmesine yardım ediyor” başlığını taşıyan analizde, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ve rakip partiler, Erdoğan’ı devirmek için derin farklılıkları bir kenara bırakıp güçlerini birleştirdi” yorumuna yer verdi.

FT, “Ülke ekonomik krizle cebelleşirken çift haneli enflasyon ve TL’nin değer kaybetmesiyle Kılıçdaroğlu, muhalefet partileriyle oluşturduğu birliğin, Erdoğan ve onun müttefiklerinin oylarından daha fazla olduğunu gördü. Bu koalisyon, 2023’te ya da daha erken yapılabileceği konuşulan seçimlerde Cumhurbaşkanı’nı devirebileceğine inanıyor” yorumunu yaptı.

“TOPLUMUN BÜYÜK KESİMİ AKP’NİN GİDİCİ OLDUĞU FİKRİNİ BENİMSEDİ”

Gazeteye konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkeyi yönetme kapasitesini ciddi anlamda kaybetmiş bir hükümetimiz var. Toplumun büyük bir kesmi, bu insanların (AKP’lilerin) gidici olduğu fikrini benimsedi” dedi.

“Zor durumdaki ekonomi Erdoğan’ı devirecek mi?” sorusuna yanıt aranan analizde “Yüzde 20’nin üzerine çıkan enflasyon, bu yıl dolar karşısında yarı yarıya değer kaybeden Türk Lirası’ndaki çöküşle birleşince AKP’nin popülaritesi erozyona uğradı. Ankete göre, partinin oy payı, şimdilerde yüzde 30’lar da geziniyor” yorumunu yaptı.

‘İKTİDARI BIRAKMAK İSTEMEYECEK AMA ONU GÖNDERECEĞİZ’

CHP lideri demecinde, Erdoğan’ın İstanbul’daki seçimlere itirazının kamuoyundaki tepkisine işaret ederek Cumhurbaşkanı’nın mağlup olması durumunda iktidarı barışçıl bir şekilde bırakmak zorunda kalacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İstanbul, bir deneme çalışmasıydı. İktidarı bırakmak istemeyecek ama onu göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a bakan olacağına simit sat onurunla yaşa!

Kılıçdaroğlu’ndan ilginç sözler: Erdoğan iktidarı bırakmak istemeyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder