5 Aralık 2021 Pazar

Metin Feyzioğlu AKP ve MHP TBB seçimlerini kaybetti

Bugün tamamlanan TBB seçim sonuçlarına göre yeni başkan, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu. Oy sayımının ardından seçimin yapıldığı salon Başkan Erinç sloganlarıyla inledi.

BOLD – Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) bugün tamamlanan seçim sonuçlarına göre yeni başkan Erinç Sağkan oldu.

Genel Kurul’da aldığı 181 oyla 9. başkan olarak seçilen Sağkan’ın rakibi Metin Feyzioğlu ise 159 oyda kaldı. Feyzioğlu, ‘Çoklu baro’ yasası çıkarılırken takındığı tavır yüzünden avukatların hedefindeydi. Feyzioğlu ayrıca, tutuklu avukatlara karşı tutumu yüzünden de tepkilerin odağındaydı.

Feyzioğlu’nun Saray’a yakınlığı da eleştiriliyordu. Erdoğan’ın avukatlar ile ilgili yasal düzenlemeyi açıkladığı bir toplantıda Feyzioğlu’nun Erdoğan’ı ateşli bir şekilde alkışlaması çok tepki çekmişti.

BAŞKAN ERİNÇ SLOGANLARI

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ise baro başkanlarının ‘çoklu baro’ yasasına karşı yaptığı eylemde aktif rol almıştı. Sandık sonuçları ile Sağkan’ın seçildiğinin kesinleşmesinin ardından avukatların “Başkan Erinç” nidaları salonda yankılandı.

Metin Feyzioğlu’na karşı yarışan Sağkan’ın listesinde, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi, Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram, Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt yer alıyordu.

AKP VE MHP KAYBETTİ

Gazeteci Fatih Portakal seçimi Feyzioğlu’Nun tek başına kaybetmediğine dikkat çekerek, “Metin Feyzioğlu’nun TBB baskanlığını kaybetmesi, aslında AKP ve MHP’nin seçim kaybetmesi demek. Ankara ve İstanbul’un kaybedilmesiyle açıldı perde. Şimdi baro seçiminde şok yaşadılar. Adım adım yaklaşılıyor sırada seçimler var! CB kara kara düşünüyordur!” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nun başkanlık seçiminde sandıktan çıkan sonuçları şöyle:

1 Nolu Sandık: 59 oy Erinç Sağkan – 54 oy Metin Feyzioğlu

2 Nolu Sandık: 64 oy Erinç Sağkan – 56 oy Metin Feyzioğlu

3 Nolu Sandık: 58 oy Erinç Sağkan – 49 oy Metin Feyzioğlu

Toplam oylar: 181 Erinç Sağkan – 159 Metin Feyzioğlu

Kılıçdaroğlu’ndan ilginç sözler: Erdoğan iktidarı bırakmak istemeyecek

 

Metin Feyzioğlu AKP ve MHP TBB seçimlerini kaybetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder