5 Aralık 2021 Pazar

Dünyaca ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Türkiye’de enflasyon yüzde 85

Halkın marketlerdeki fiyat değişikliklerini takip edemediği bir dönemde TÜİK enflasyonu yüzde 21.31 olarak açıkladı. Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke de Türkiye’nin gerçek enflasyonunun yüzde 85 olduğunu öne sürdü.

BOLD – Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye ekonomisi ile ilgili ezber bozan açıklamalarına devam ediyor. Hanke, Türkiye’de gerçek enflasyonun açıklanandan 4 kaz daha fazla olduğunu duyurdu.

RESMİ RAKAM BİLE SON 3 YILIN ZİRVESİNDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini geçen hafta yayımladı. Buna göre tüketici fiyatları Kasım’da yıllık yüzde 21,31 arttı. Bu oran tüketici enflasyonunda Kasım 2018’den bu yana en yüksek seviye olarak kaydedildi. Tüketici fiyatlarındaki aylık artış yüzde 3,51 olurken, yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 17,62’ye yükseldi.

ÜRETİCİ ENFLASYONU REKOR KIRMAYI SÜRDÜRÜYOR

TÜİK’in verilerinde üretici enflasyonundaki artış da devam etti. Buna göre üretici fiyat endeksi Kasım’da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54,62 arttı. Aylık bazda artış ise yüzde 9,99 oldu. Bu rakamların ardından tüketici fiyat endeksiyle üretici fiyat endekslerindeki yıllık artış hızları arasındaki fark da yüzde 33 ile rekor seviyeye yükseldi.

ENAGRUP: YILLIK ENFLASYON YÜZDE 58.65

Bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAGrup ise Tüketici Fiyat Endeksi’nin Kasım ayında yüzde 9.91 arttığını açıkladı. ENAGrup’a göre E-TÜFE’deki son 12 aylık artış oranı yüzde 58.65 oldu.

HANKE: GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 85

Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke ise Türkiye’nin enflasyonunun yüzde 84.87 olduğunu öne sürdü. Sosyal medya hesabından İstanbul’da kağıt toplayan küçük bir kızın görüntülerini paylaşan Hanke, çocuğun yaşadığı sefaletin liranın çöküşü ve enflasyonla bağlantılı olduğunu belirtti. Hanke, Türkiye’de yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 84,87 olduğunu kaydetti.

 

 

Erdoğan yine damada kaldı: Kaçan kaçana

Dünyaca ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Türkiye’de enflasyon yüzde 85 yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder