11 Aralık 2021 Cumartesi

Ekmek 6 lira olacak endişesi

Türkiye’de ekmek fiyatlarına gelen zamlar halkı zorluyor. İstanbul’da geçen ay 2,50 liraya satılan ekmek 3,50 liraya çıktı. Çiftçiye destek verilmesi çağrısı yapan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu “Önümüzdeki yıl ekmek fiyatları en az 6 lira olur.” dedi.

BOLD – CHP Edirne Milletvekili ve Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu Sözcü gazetesine önemli açıklamalar yaptı.

ABD VE MEKSİKADAN BUĞDAY İTHAL EDİYORUZ

Gaytancıoğlu, “Dâhilde İşleme Rejimi kapsamında ‘ekmeklik ve makarnalık buğdayı ithal ediyoruz un ve makarna ihraç ediyoruz’ uygulaması ve söylemi, pandemiyle birlikte çöktü, bir zamanlar kendi durum buğdayını işleyerek dünyaya makarna satan Türkiye karnını doyurmak için Amerika ve Meksika’nın durum buğdayına muhtaç haline getirildi” ifadelerini kullandı.

2022 YILI KRİZE GEBE

Ekonomideki kötü yönetim, artan enerji ve gıda fiyatlarının buğdaya olan talebi arttırdığını kaydeden Gaytancıoğlu, “Buğdaya olan talep hem dünya buğday fiyatlarını hem de gübre üretiminde ham madde olan doğalgazın fiyatını arttırdığı için 2022 yılı için hasat edilecek buğdayın ekilişini zora soktu. Bu yanlış tarım ve ekonomi politikaları sürdürülür, tarıma gerekli destekler verilmez, çiftçiye sübvansiyonlar yapılmaz ise önümüzdeki yıl ekmek fiyatları en az 6 lira olur.” diye konuştu.

 

Ekmek 6 lira olacak endişesi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder