7 Aralık 2021 Salı

AKP’nin oy oranında büyük düşüş: Cumhur İttifakı’nın oy oranı geriledi

Dolar kurundaki büyük yükseliş AKP’nin oylarında erimeyi hızlandırdı. Area’nın son yaptığı kamuoyu araştırmasında ekonomik kriz içindeki halkın üçte biri halen AKP’yi destekliyor. AKP’nin oy oranı yüzde 30’da kaldı.

BOLD – Area Araştırma “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması” sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Yayımlanan son anket sonuçları AKP’nin oy oranın yüzde 30’larda olduğunu gösterdi. AKP ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 39,1, CHP ile İyi Parti’nin oluşturduğu yüzde 42,2 oy alıyor.

KARARSIZLARIN ORANI YÜZDE 12.8

12 ilde bin 584 kişi ile yapılan son ankette katılımcılara, “Bugün seçim olsa milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Son anket sonuçları verilerine göre, AKP’nin geçerli oylar üzerinden yüzde 30’da kaldığı ortaya çıktı. MHP’nin oyu ise yüzde 9,1. Anket sonucunda kararsız seçmenin çokluğu dikkat çekti. Ankete göre kararsız seçmen oranı ise 12,8. HDP’nin oyu ise yüzde 10.

4 PARTİ BARAJI GEÇEBİLİYOR

Yapılan araştırmaya göre mevcut seçim barajı olan yüzde 10’u 4 partinin geçebildiği görüldü. Area Araştırma’nın anketine göre yüzde 30 oy alan AKP, yüzde 28.2 oyu bulunan CHP, yüzde 14 oy alan İyi Parti ve yüzde 10’la da HDP barajı geçerken diğer partilerin oy oranları ise şöyle:
MHP 9,1,

DEVA Partisi 4,4,

Diğer: Yüzde 4,4

 

 

Gizli raporla fişlendi, görev yaptığı cezaevinde hapis yattı: KHK’lı gardiyan nasıl beraat etti?

AKP’nin oy oranında büyük düşüş: Cumhur İttifakı’nın oy oranı geriledi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder