5 Aralık 2021 Pazar

Tehditlerin ardı arkası kesilmiyor: MHP’nin yeni hedefi bankamatik memurlarını yazan gazeteci

MHP’nin tehditleri gündemi belirlemeye devam ediyor. Bahçeli’nin tartışmalara neden olan Mansur Yavaş tehdidinin ardından MHP’li belediyelerdeki bankamatik memurlarını ortaya çıkaran gazetecinin de tehdit edildiği ortaya çıktı. Bu tehditlerin amacının iktidarın ‘ayağına dolanacak’ pürüzleri temizlemek olduğunun altını çizen Kemal Can, “Yenilerini bekleyebiliriz” dedi.

BOLD – Geçen hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş’ın bizzat Devlet Bahçeli tarafından tehdit edilmesinin yankıları sürüyor.

MHP’liler bugüne kadar, AYM’den barolara, komedyen Cem Yılmaz’dan siyasi parti liderlerine, meslek kuruluşlarından gazetecilere pek çok isimi kamuoyu önünde açıkça tehdit etti. Bu tehditlerden çoğunu emir telakki eden MHP teşkilatları ve ülkücü ocakları, tanınmış isimlere yönelik kanlı saldırılar gerçekleştirdi.

MHP’Lİ BELEDİYELRDEKİ BANKAMATİK MEMURLARI

Son olarak Sözcü gazetesinin Konya bölge muhabiri Müslüm Evci de bu tehditlerden nasibini aldı. Evci, MHP’nin “Adım Adım 2023 İl İl Anadolu” programı kapsamında dün düzenlenen basın toplantısında MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz tarafından “Gözüme çok batıyorsun” denilerek, tehdit edildiğini söyledi.

Davet edildiği programı terk etmesi için MHP’li Yılmaz tarafından tehdit edildiğini söyleyen Evci, yakın zamanda yaptığı bir haberde MHP’li belediyelerdeki bankamatik memurlarını açıklamıştı.

MHP’NİN ROLÜ

Gazeteci Kemal Can’a göre MHP’nin tehditlerinin ardında siyasi bir amaç yatıyor. MHP’nin aldığı pozisyon ve tehditlerinin, iktidarın stratejiden bağımsız olmadığını savunan Can BirGün’e verdiği röportajda, “Hatta Bahçeli’nin bu rolü çok baskın ve fazlasıyla aşikâr biçimde üstlenmesi yüzünden, MHP bağımsız bir siyasi aktör olmaktan çok uzaklaştı. Beka davası, yerli ve milli söylemi gibi iktidarın savunma çizgilerini belirleyen ana stratejiyi çizen, bunun denetimini üstlenen bir rolü var MHP’nin. Bu nedenle hedef gösterme, bazı kesimlere dönük suçlama ve saldırı hamlelerinin başlatıcısı ya da sürükleyicisi olarak hep MHP’yi önde görüyoruz” dedi.

Bu saldırgan politikanın iktidarın kurduğu ‘güç konsolidasyonu’ stratejisinin önemli bir ayağı olduğunu söyleyen Can, “Siyasi alanı ve özellikle de onun sivil yönünü baskı altında tutmak, kriminalize etmek, baro hanesinde olduğu gibi kurumsal yapıları zayıflatmak, böylece iktidarın ‘ayağına dolanacak’ pürüzleri temizlemek amacı belirleyici. Siyasi alanı tamamen kullanılmaz hale getirme hedefinin bir parçası olarak bu konuda yeni hamleler de bekleyebiliriz” diye konuştu.

AKP’li Beyoğlu Belediyesi, veremle mücadele parasına çökmüş

Tehditlerin ardı arkası kesilmiyor: MHP’nin yeni hedefi bankamatik memurlarını yazan gazeteci yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder