5 Aralık 2021 Pazar

‘Hafıza kaybı’ yaşayan Aysel Tuğluk için infaz erteleme talebi

2016 yılından beri cezaevinde tutuklu bulunan bulunan Aysel Tuğluk’un sağlık durumunun bir süredir kötüye gittiği dile getiriliyor. Avukatı, Tuğluk’un hafıza kaybı yaşadığını ve günlük işlerini tek başına yapamadığını belirterek ‘infaz erteleme’ istedi.

BOLD – 2016 yılından beri Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski DTP Eş Genel Başkanı ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un sağlık durumunun bir süredir kötüye gittiği dile getiriliyor.

Avukatı Reyhan Yalçındağ, Tuğluk’un hafıza kaybı yaşadığını ve günlük işlerini tek başına yapamadığını belirterek ‘infaz erteleme’ istedi.

İKİ FARKLI GÖRÜŞ

Tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk, yaklaşık sekiz ay boyunca Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı’ndaki dokuz uzman doktor tarafından muayene edildi.

Bu muayene sonunda Kocaeli Tıp Fakültesi, siyasetçi Aysel Tuğluk için; ‘Hastalığının kronik seyirli olduğu ve ilerleyici vasıf arz ettiği, cezaevi koşullarında sağlanabilecek tıbbi destek ve bakımının yeterliliğinde sorun yaşanabileceği, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceğine ve dolayısıyla cezasının infazının ertelenmesi’ tespitinde bulundu.

Temmuz ayında açıklanan bu rapordan sonra hem avukatları hem de cezaevi idaresi Tuğluk’un İstanbul ATK Başkanlığı’na sevkini talep etti.

Fakat İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı, Aysel Tuğluk için yakın zamanda hazırladığı raporda; “Hayatını yalnız idame ettirebileceği, tedavisi ve önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam ettirebileceği…” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı; Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu’nun raporunu esas alarak, 03 Eylül 2021 tarihinde infaz erteleme talebini reddetti.

Avukat Reyhan Yalçındağ, Tuğluk’un hafıza kaybına annesinin cezaevinde yaşananların sebep olduğunu söyledi.

ANNESİNİN CENAZESİNDE NELER YAŞANDI?

Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunduğu dönemde, 29 Aralık 2016’da tutuklanmıştı.

28 Aralık 2016’da “Silahlı terör örgütünü yönetmek” suçlamasıyla tutuklan Aysel Tuğluk, cezaevindeyken annesi Hatun Tuğluk’u kaybetti. 13 Eylül 2017’de Ankara’da yaşayan aile Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezarlığı’na götürdü.

Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi, saldırılar nedeniyle mezardan çıkartıldı.

Aysel Tuğluk’un annesinin vefat etmesi üzerine sosyal medyada çıkan haber üzerine mezarlıkta toplanan 9-10 kişilik bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni Mezarlığı değil” diyerek küfürler etti.

Cenazeye katılanlara yönelik saldırıda bulunan grup, haber verdikleri taraftarlarının traktör ve kamyonlarla çok sayıda kişi daha mezarlığa gelmesiyle tansiyon yükseldi.

Kalabalık grubun yatışmaması ve güvenlik güçlerinin yeterli tedbir almaması üzerine Hatun Tuğluk’un cenazesi gömüldüğü mezardan çıkarıldı, yeniden Cemevi’ne götürüldü. Ardından cenaze Tunceli’ye defnedilmek üzere gönderildi.

84 yaşındaki Nusret Muğla’ya soğuk eziyeti: ‘Kaloriferler yanmıyor, battaniyeyle oturuyoruz’

‘Hafıza kaybı’ yaşayan Aysel Tuğluk için infaz erteleme talebi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder