10 Aralık 2021 Cuma

Zamlar vatandaşın belini büktü: Bir litre paket süt 16, bebek maması 145 lira oldu

Türkiye’de üst üste gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Dolardaki artış sonrası 1 litre süt 16, 1 koli yumurta 57, bebek maması da 145 lira oldu. Yandaş medyanın vermediği zam haberlerini halk sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi.

BOLD – AKP”li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi modelinin faturası vatandaşa çıkmaya devam ediyor. Doların 14 liraya dayanmasıyla market ve pazardaki ürünlere yeni zamlar geldi. Benzin ve motorinin 10,50 liraya dayanmasının ardından gıda ürünleri de zamlandı.

BEBEK MAMALARININ FİYATI UÇTU

Sütten kesilen bebekler için annelerin kullandığı bebek mamalarındaki zamlara yetişilmiyor. Asgari ücretlilerin 150 liraya dayanan devam sütü niteliğindeki mamaları alması iyice zorlaştı. Asgari ücretlinin mama fiyatlarının bu seviyelerde durması halinde bile bir yılda her ay bir mama alması durumunda ödeyeceği para 1.800 liraya ulaşıyor.

YUMURTA 60 LİRAYA DAYANDI

Yoksul vatandaşın kahvaltıda yiyebildiği tek gıda maddesi yumurtadaki zamlar dudak uçuklattı. 2 yıl öncesine kadar 10 liraya alınan 1 koli yumurtanın en ucuzu 57,70 liraya satılıyor.

SÜT 15 LİRA ETİKETİ AÇILDI

Sosyal medya üzerinden gelen zamlara tepki gösterildi. Twitter üzerinde açılan Süt 15 lira etiketinin altına binlerce mesaj atıldı.

Anneniz babanız dedeniz tuvalet kağıdı mı kullanıyordu?

Zamlar vatandaşın belini büktü: Bir litre paket süt 16, bebek maması 145 lira oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder