6 Aralık 2021 Pazartesi

TBB eski yönetiminin hak ihlalleri konusunda sessiz kaldığını söyleyen Sağkan’dan etkinlik sözü

Türkiye’de avukatlık mesleğinin temeli olan hak savunuculuğu felsefesinden uzaklaştığını belirten TBB’nin çiçeği burnunda başkanı Sağkan, ciddi yargı ihlallerine karşı hukuk yollarını kullanarak etkin olma sözü verdi.

BOLD – Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı seçilen Erinç Sağkan, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Kazandığı seçime ilişkin detayları paylaşan Sağkan, “Ben listeleri kendim belirlemedim. Örneğin Akdeniz Bölgesi kendi içerisinde bir çalışma yaptı. Diğer bölgeler de öyle” dedi.

Sağkan ayrıca, eşitlerin başkanı olarak görevini sürdüreceğini de sözlerine ekledi. Eski yönetimin insan hakları konusunda sessiz kaldığını söyleyen Sağkan, TBB ile barolar arasındaki kırılma noktasının çoklu baro yasası olduğunu söyledi.

TBB HAK İHLALLERİ KARŞISINDA SESSİZDİ

Sağkan sözlerine şöyle devam etti: “Önceki dönem başkanı bizzat bu yasayı destekledi. Çoklu baroda 50 üyesi olan bir baronun 4, 21 bin üyesi olan İstanbul Barosu’nun ise sadece 8 delegesi var. Bu baroların kuruluş süreçlerinde kamu kurumlarındaki avukatlara baskılar yapıldı. İnsanlar ekonomik olarak açlıkla sınanmaya çalışıldı. Delegeler üzerinde de baskı oluşturulmaya çalışıldı. Seçimleri kazanmamız ile ilgili dün itibariyle kamuoyunda çok büyük bir algı ortaya çıktı. Bunu görüyoruz. Türkiye bir Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilmeye başlandı. Yargının gerekli görevlerini yerine getiremediği bir süreci yaşamaya başladık. Sayın Feyzioğlu’nun da yargı eliyle oluşturulan hukuksuzluklara ses çıkarmaması da seçimlerde kaybetmesinde etkili oldu” dedi.

TÜRKİYE AĞIR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Hukuk fakültesi sayısının arttığını eğitimin ise niteliğini kaybettiğini belirten Sağkan, “Ekonomik bir kaos da var. Temeli hak savunuculuğu olan meslek maalesef bu felsefeden uzaklaşmaya başladı. Avukatların mesleki sorunlarında 150 bin avukatın örgütlü gücüyle tüm baroların desteğini alarak çok ciddi bir baskı unsuru olacak TBB’yi hayata geçireceğiz. Bizim bu meslek olarak hayatta kalma yöntemlerimizin tamamının önünü kapattılar. Türkiye çok ağır bir süreçten geçiyor. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığı, kürsü dokunulmazlığının ortadan kaldırıldığı, AYM’nin kararının yerel mahkeme tarafından uygulanmadığı, Anayasa’nın 90. mahkemesinin yok hükmünde kaldığı sayısız örnekler sayabileceğim ciddi hak ihlallerinden bahsediyoruz. TBB’nin sadece söylemde değil çok daha etkin şekilde yargı yollarını kullanmak suretiyle ciddi anlamda etkin olacağı bir süreci hayata geçirmek zorundayız. Bu süreç içerisinde bizim vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu TBB yapısı olmalıdır” diye konuştu.

Dolardan parayı vuran MHP’den kur yorumu: Tamamen psikolojik

TBB eski yönetiminin hak ihlalleri konusunda sessiz kaldığını söyleyen Sağkan’dan etkinlik sözü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder