9 Aralık 2021 Perşembe

Sedat Peker’in açıklamaları ile yıpranan Soylu, Meclis’teki şovla kaybettiği itibarını arıyor

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşalarına cevap veremeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’de yaptığı şov dikkat çekti. Muhalefet milletvekillerine mafya usulü tehditler savuran Soylu’nun ifadeleri Meclis tutanaklarına geçti. Şehit cenazesinde kendisini alkışlattığını söyleyen CHP’li Özgür Özel’in üzerine yürüyen Soylu, AKP ve MHP’li  vekillerin desteğini aradı. Soylu, kaybettiği itibarını yeniden kazanmak istiyor.

BOLD ANALİZ – Meclis’te görüşmeleri devam eden 2022 bütçesi sert tartışmalara sahne oluyor. TBMM Genel Kurulu’nda AKP”li bakanlar ile muhalefet partisi milletvekilleri arasında kavgalar çıkıyor. En çok kargaşa ise dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı oturumda yaşandı.

SEDAT PEKER’İN AÇIKLAMALARI SOYLU’NUN BAŞINI AĞRITIYOR

Yaz boyunca yaptığı açıklamalarla AKP ve Süleyman Soylu’yu köşeye sıkıştıran Sedat Peker şimdilerde ev hapsinde. Suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları ise hala gündemde. Muhalefet milletvekilleri Peker’in açıklamalarını Meclis’te de gündeme getirdi. Soylu’nun Peker’e verdiği polis koruması, Peker’in yurtdışına çıkışına yardım etmesi, uyuşturucu trafiğinde AKP’lilerin rolüne ilişkin sorular Soylu’yu sinirlendirdi. Özellikle 10 bin dolar alan AKP’li, Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağı konusundaki sorular Soylu’yu fena sıkıştırdı.

KENDİNİ DEVLET YERİNE KOYDU

Milletvekillerinin sorularına cevap veremeyen Soylu, daha önceki televizyon programlarında olduğu gibi konuyu değiştirdi. Kaçamak cevaplarla aradan sıyrılmaya çalıştı. Ancak bu sefer her söylediği TBMM’de kayıt altına alındı. Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik’in bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’nı arkasına alan Soylu, kendisine yönelik her eleştiriye, devleti kalkan yaparak cevap verdi. Sezgin Baran Korkmaz’ın kaçırılmasıyla ilgili “Devlet kararıdır.” açıklaması hatırlatılınca, Soylu “Devlete iftira atıyorsunuz, devlete iftira atıyorsunuz!” demekle yetindi.

AKP VE MHP SIRALARINA MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sonrası AKP’nin başına geçmeyi hesaplayan Soylu’nun AKP ve MHP milletvekillerine mesajları da dikkatlerden kaçmadı. Sık sık Cumhur İttifakı milletvekillerini Mehmetçik ve milliyetçilik söylemleriyle ayakta alkışlamaya zorladı. Soylu, bu planıyla hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mesaj gönderdi.

MAFYA AĞZI BİR BAKANA YAKIŞMADI

Muhalefet milletvekillerinin üzerine yürüyen Soylu’nun mafyatik konuşmaları da TBMM tutanaklarına girdi. CHP ve HDP milletvekillerine sürekli tehdit eden Soylu’nun CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel ile tartışmaları ise mafyayı bile geride bıraktı.

İşte Soylu’nun TBMM tutanaklarına giren o sözlerinden bazıları:

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Otur aşağıya!

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Sahtekârca yalan söylüyorsunuz.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Dinle, terbiyesiz!

VELİ AĞBABA (Malatya) – Utan, utan; sen Bakansın!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Olacak şey mi ya!

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Terörist hamisi seni!

ÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Akşamı bekle, akşamı!

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Şerefsiz sensin!

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Senin yerin hamam, senin yerin burası değil, hamam! 

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU – Yavaş, yavaş, kendinden geçme. 

Sedat Peker’in açıklamaları ile yıpranan Soylu, Meclis’teki şovla kaybettiği itibarını arıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder