31 Aralık 2018 Pazartesi

İstanbul’da yılbaşı: Tebliğciler, atlı polisler, eğitimli köpekler

İstanbul Taksim’de ve İstiklal Caddesi’nde yılbaşı için polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Meydanda atlı polisler devriye attı, eğitimli köpekler hazır bekletildi. Tebliğciler bildiri dağıttı. İstanbul’daki güvenlik önlemlerinden bahseden Vali Ali Yerlikaya “Mutlu yıllar diliyoruz aziz İstanbullulara” dedi.

2019’a Beyoğlu’nda girmek isteyen vatandaşlar İstiklal Caddesine akın etti. Yeni yılın ilk dakikalarında Suriyeli gençler ellerinde ülkelerinin bayraklarıyla Taksim’de halay çekti. İlerleyen saatlerde ise bilinmeyen bir sebeple İstiklal Caddesi’nde kavga çıktı. Yapılan bomba ihbarı ile insanlar ara sokaklara dağıldı.

TAKSİM’DE OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER

Polisler gün boyunca meydana çıkan yolları trafiğe kapattı, metro çıkışlarında denetimler yapıldı. İstiklal Caddesi’ne giren vatandaşların üzeri arandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ise Taksim’de yılbaşında önlemlerini denetledi. Görev başındaki polislerin yeni yılını kutlayan Vali Yerlikaya, İstanbul’da 39 bin polisin görev yaptığına dikkat çekerek “4 bin jandarmamız da görev başında, 10 ayrı noktada sahil güvenlik ekiplerimiz görev başında. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden bin 500 zabıtamız görev başında. Hastanelerimizde tüm aciller görevleri başında. Tek bir niyetimiz var. İstanbul’umuzda 2018 yılının son saatleri ve 2019 ilk saatleri yeni yılı huzur, sağlık, mutluluk üzere karşılamak üzere valilik olarak tüm hazırlıklarımız yaptık. ” dedi

Açıklamaların ardından Vali Yerlikaya, polislerin ve gazetecilerin yılbaşını kutladı. Yerlikaya daha sonra turistlerle selamlaştı ve selfie çekti.

ATLI POLİSLER, EĞİTİMLİ KÖPEKLER

Taksim meydanda eğitimli köpeklerle birlikte atlı polisler gezdi. İstiklal Caddesi’nde de güvenlik önlemleri üst seviyedeydi. Ara sokaklar polisler tarafından tutuldu. Meydanda ve caddeye girişlerde polis ekipleri üst araması yaptı. Jandarma ekipleri ise meydanda “dronsavar” ile bekledi.

TEBLİĞCİLER BİLDİRİ DAĞITTI

Kendilerine tebliğci diyen bir grup, Karaköy’den başlayarak yılbaşı kutlamaları ve Noel karşıtı bildiri dağıttı. Grubun dağıttığı bildirileri bazı vatandaşlar alırken, bazıları almadı. Grup Galata Kulesi’nde bildiri dağıtırken bir vatandaşla tartışma yaşadı. Yılbaşı kutlamalarına katılan vatandaş grubun “Yılbaşı ve Noel kutlamak haramdır” yazılı bildirisine tepki gösterdi. Yaşanan kısa süreli tartışma büyümeden sonra erdi. Tartışmanın ardından grup bildiri dağıtmaya devam etti. Daha sonra İstiklal Caddesi’ne yürümek isteyen ve Valilik’ten izinleri olduğunu söyleyen gruba polis izin vermedi. Bunun sonucunda grup olaysız bir şekilde dağıldı.

AYET VE HADİSLERLER İLGİLİ BİLDİRİ DAĞITIYORUZ

Grubun sözcüsü Enes Akalın, yılbaşı kutlamaları ve Milli Piyango ile ilgili ayet ve hadisler içeren bildiri dağıttıklarını söyleyerek, “Yılbaşı ve Milli Piyango ile ilgili insanlara Allah’ın ayetleri ve peygamberin hadisleriyle ilgili bildiri dağıtıyoruz. Ayetin mealini okuyorum, ‘Ey iman etmiş olan kimseler şarap gibi sarhoş edici tüm içkiler, tapınmak için yapılan dikili taşlar, kumar, fal okları şeytan işi birer pisliktir. Şeytan bunlarla sizin aranıza bunu sokar” dedi. Akalın tartışma yaşadığı vatandaşla ilgili olarak ise, “O ağabey biraz içmiş. İçkinin zararları. Bak tartışmaya girdi. İçki zarardır. Alkollüyken araba kullanmanız yasak, şahitliğiniz geçersiz. Adam yerine konmuyor alkollü kişiler” dedi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder